Uutiset

Työkoneet

Konekauppaa Oulun Oikioilla Konepäivillä

Oulun Oikiat Konepäivät järjestettiin viime viikon perjantaina ja lauantaina. Konsepti on sama kuin Mansen Mörinöillä eli kalusto on esillä koneliikkeiden omilla pihoilla. Oulun tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa pohjoisen Suomen konenaisten ja -miesten kohtaamispaikkana, ja kalustoa on vuosittain näytillä runsaasti kautta koko linjan.

Kauppaakin tehtiin. Alla siitä muutama esimerkki.

RealMachinery Oy:n Pekka Karjalainen kertoi, että Vihera Oy:lle myyty, liukuohjattu tela-alustainen Bobcat T770 on varustelussaan ainoa lajissaan Suomessa, sillä siihen on asennettu Novatron-koneohjausjärjestelmä. Vihera Oy tekee viherrakentamista monipuolisen kalustonsa avulla ympäri Suomea. Se tarjoaa asiakkailleen ulkoalueiden rakennus-, kunnossapito- ja huoltotöitä. Konekannassa on useita liukuohjattuja Bobcatteja, niin tela- kuin pyöräalustaisina. Tämän lisäksi kaivukoneita ja pyöräkuormaajia sekä kuorma- ja lava- sekä pakettiautoja. T770 on Bobcatin tela-alustaisten liukuohjattujen malliston toiseksi suurin 4 700 kilon työpainollaan. Kaatokuorma on 4 206 kiloa.      

Kaivinkonetyöt Hannu Jantunen Oy Haapavedeltä sai Oulussa uuden työjuhdan rivistöönsä eli Cat 330F-kaivukoneen, joka liittyy Jantusen ennestään monipäiseen Cat-perheeseen. Noin 20 työntekijää yrityksessään vakituisesti työllistävä Hannu viettää tänä vuonna jo 30-vuotis taiteilijajuhlaansa. Monia urakoita on takana ja useita myös edessäpäin. Omaa jälkikasvuakin on myös mukana yrityksen toiminnassa. Cat 330F painaa työkunnossa noin 31,6 tonnia ja moottoriteho on 178 kilowattia. Koneen Hannulle myynyt Harri Ojala Witraktorilta kertoo, että varustus on monipuolinen. Muun muassa 700 millimetrin levyiset telalaput, Nordic Lights led-työvalot, Eberspächer-lisälämmitin gsm-ohjauksella, Hebonilube-keskusvoitelulaite, Marttiini mTILT 30 -kallistaja metsäsuojilla (NTP30), Marttiini MR26  pihdeillä sekä suojakumit koneen sivuilla. Kauhan on tehnyt Oulun kauha.

Cat 340F, pitkällä puomilla varustettu kaivukone luovutettiin Maanrakennus Kamara Oy:lle. 43,6 tonnia painava kone lähti konepäivillä paistateltuaan oikioihin töihin Kevitsan kaivokselle patovalleja nostamaan. Ja mikäs sillä on kaivaa menemään, kun ulottuvuutta maanpinnan tasossakin on peräti 18 metriä. Kauhan tilavuus on 1 900 litraa. Konemyyjä Jaakko Autio Wihurilta kertoo, että kone on varustettu Trimble 3D -koneohjausjärjestelmällä, pikaliittimellä sekä keskipaine- ja korkeapainehydraliikoilla. Kuljetusleveys on 3 620 millimetriä. Maarakennus Kamara Oy on nettisivujensa mukaan maarakennusalan kokonaisurakointia ja konevuokrausta harjoittava yritys. Asiakaskuntaan kuuluvat rakennus- ja maarakennusalan yritykset, tehdaslaitokset, julkishallinto, valtion ja kuntien liikelaitokset. Toimintaa suoritetaan pääasiassa Suomessa, mutta tarvittaessa myös muissa Pohjoismaissa sekä Venäjän lähialueilla ja Baltiassa. Kalustoluettelossa on satakunta yksikköä, esimerkiksi kaivukoneita on vajaat 20 kappaletta ja dumppereitakin kymmenkunta.

Lue seuraavaksi