Uutiset

Työkoneet

Konekaupalla palkinnoille

Ville Kyllönen

Kärsämäkinen yrittäjä Ville Kyllönen, 34, sijoittui toiseksi valtakunnallisessa Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa. Tulos julkaistiin viime lauantaina 24.4.2015 Levillä nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa. Voittajaksi tuomaristo valitsi Varusteleka Oy:n Valtteri Lindholmin, 33, Helsingistä. Kolmannen palkinnon voitti LTP Logistics Oy:n Matti Tuominen, 34, Säkylästä.

”Kyllösen yritys on hieno osoitus siitä, että pitkäjänteisellä työllä, asiakastyytyväisyydestä huolehtimalla ja rohkealla erikoistumisella voidaan nousta kilpaillunkin toimialan kärkeen myös kasvukeskusten ulkopuolella”, kilpailutuomaristo arvosti. Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsi Kyllösen 7000 euron palkinnolla.

Valtakunnalliseen finaaliin oli valittu viisi parasta yritystä aluekilpailujen voittajista. Muut finalistit olivat Etelä-Suomesta. ”Arvostan korkealle valtakunnallisen palkinnon saamista. En osannut kuvitella, että yrityksemme menestyisi näinkin hyvin”, palkittu Ville Kyllönen kertoo kilpailufiiliksistä.

Kyllönen perusti Konesilta Oy:n 21-vuotiaana vuonna 2001. Yritys myy, huoltaa ja kunnostaa pieniä maansiirtokoneita. Kärsämäen lisäksi yrityksellä on toimipiste myös Tampereella. Viime vuonna yritys työllisti yhdeksän työntekijää ja liikevaihto oli 10,9 miljoonaa euroa.

Kisamenestys ja kilpailun tuoma julkisuus ovat tervetulleita nyt jo kokeneelle nuorelle yrittäjälle. Yritystoimintaa Kyllönen jatkaa samalla sapluunalla. ”Kauppaa tehdään Hangosta Ivaloon ja pienissä määrin myös naapurimaihin. Tällä tiellä jatketaan. Pidemmän tähtäimen suunnitelma on edetä vallitsevien suhdanteiden mukaan. Seuraten, että palaset loksahtelevat kohdalleen. Tekeminen ja kehittäminen ovat hyvästä, sillä vierivä kivi ei sammaloidu”, hyväntuulinen yrittäjä sanoo.

Vallitseva taloustilanne haastaa alalla kuin alalla. Kyllönen toteaa, että kovassa markkinatilanteessa on haettava oma jalansijansa. ”Laskevilla markkinoilla pärjää vain tekemällä, kehittämällä ja tehokkuuden kautta. Markkinaosuuksista on kisansa, joten työ on osattava ja tehtävä alan muita toimijoita paremmin.”

Katso Ville Kyllösen finalistiesittely YouTubesta.

Lue seuraavaksi