Uutiset

Työkoneet

KoneAgriassa kohdataan lähes kahden vuoden hiljaiselon jälkeen

Maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma KoneAgria 2021 järjestetään torstaista lauantaihin 14.–16.10. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa entistä kattavampana. Omaehtoisen koronapassin voimalla paluu normaaliin on taas mahdollista. KoneAgria tarjoaa innovatiivista sisältöä alan tekijöille. Nyt pitkän tapahtumatauon jälkeen on paljon kerrottavaa ja esiteltävää.

KoneAgria-messuille osallistuu yli 300 yritystä ja käytössä ovat kaikki neljä messuhallia sekä ulkoalue, jossa on koneiden lisäksi Suomen Hereford yhdistyksen näyttely ja rotuesittelyjä. Messuilla ovat mukana kattavasti kaikki maa- ja metsätalouden sektorit. Suomen avauduttua ollaan jälleen vihdoin valmiita kohtaamaan. KoneAgria tarjoaa ainutlaatuisen paikan verkostoitumiselle, uuden oppimiselle ja liiketoimintojen kehittämiselle.  

”KoneAgria antaa nyt viljelijöille tässä hetkessä erittäin tärkeän kohtaamispaikan ja samalla mahdollisuuden keskustella kollegoiden ja alan toimijoiden kanssa, miten rakennetaan yhdessä alan kannattavuus kasvuun ja mitä siinä pitää tehdä”, sanoo ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala

Messujärjestäjä kehottaa kävijöitä ja näytteilleasettajia tulemaan terveinä ja oireettomina messuille.
”KoneAgriassa on käytössä omaehtoinen koronapassi. Suosittelemme, että messuille saapuisivat vain täyden rokotussuojan saaneet, koronan kuuden kuukauden sisällä sairastaneet tai koronatestillä testatut kävijät ja näytteilleasettajat. Heidän ei tarvitse esittää erillisiä todistuksia sisäänpääsyn yhteydessä, vaan toteutamme toimenpiteen vahvaan suositukseen perustuen”, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen. ”KoneAgrian kävijät ja näytteilleasettajat ovat hyvin vastuullista ja uskomme, että he pitävät toimintatapaa perusteltuna turvallisuutta lisäävänä toimenpiteenä. Lisäksi suosittelemme kaikille kasvomaskin käyttöä.”

KoneAgrian avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Avajaisissa 14.10. klo 10 puheenvuoron pitävät myös ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttila ja ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala.


Innovaatiot kehittävät maataloutta

Innovaatiotorilla pääsee tutustumaan maatalouden innovaatioryhmien uusiin keksintöihin muun muassa mansikoita poimivaan robottiin. Siellä kuullaan tuorehakekonseptista, peltojen hiilitutkimustuloksista ja kansainvälisestä yhteistyöstä sekä uusista innovaatioista nautakarjatalouteen. Innovaatiotorilta lähtee kolmesti Uusien teknologioiden ja digimaatalouden kävelykierros. Osastolla ovat mukana maa- ja metsätalousministeriö, Baltic Sea Action Group ja AgriHubi. Innovaatiotorin järjestää maaseutuverkoston Vihreä kasvu -työryhmä.

Avajaispäivänä 14.10. kello 11 on haastattelussa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Hän kertoo, mitä uutta CAP-uudistus tuo maaseudun kehittämiseen. CAP-uudistus on esillä KoneAgrian ohjelmassa joka päivä.

Agri-INNO-palkinnosta pitchataan


KoneAgriassa valitaan maatalousalan innovaatiopalkinnon voittaja. Agri-INNO-palkintofinalistit värimorsingon viljelyn ja jatkojalostuksen edelläkävijä Natural Indigo Finland, patentoidun konttikuivurin kehittäjä Viljakasja kemiallisen menetelmän hivenaineiden talteenottoon käytetyistä alkaliparistoista kehittänyt Tracegrow pitchaavat innovaationsa 14.10. kello 9.30 päälavalla ja voittaja julkaistaan kello 10.45. Suomen Messusäätiön Agri-INNO-palkinnon (5 000 €) voittajan päättää tuomaristo, johon kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, toimitusjohtaja Juha Ojala TTS Työtehoseurasta ja toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta.


Vuoden maajussi, Nurmipalkinto ja Sukutilakunniakirja

Perjantaina 15.10. julkaistaan fb-yhteisön valitsema Vuoden maajussi ja jaetaan Laidunyhdistys ry:n Valtakunnallinen Nurmipalkinto.

 Lauantaina 16.10. ProAgria jakaa Sukutilakunniakirjan. Se voidaan jakaa vähintään 200 vuotta saman suvun hallussa olevan maatilan omistajalle.

Päälavan teemoina tulevaisuus, kotieläimet ja viljely

KoneAgrian päälava on teemoittanut ohjelmansa päivittäin. Päälavan lisäksi on Metsälehti-lava, jossa on ohjelmaa metsänomistajille. Lisäksi Innovaatiotori tarjoaa ohjelmaa päivittäin. KoneAgrian ohjelmat löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta www.koneagria.fi.  

KoneAgrian päälavan ohjelma on tuotettu yhdessä alan merkittävien toimijoiden kanssa. ProAgrian kokoaman ohjelman takana on asiantuntijaverkosto, johon kuuluvat AgriHubi, Biocode, Bisnes+, BSAG, Faba, Käytännön Maamies ja KMVET, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto, Maanmittauslaitos, Maaseudun Tulevaisuus, Maaseutuverkosto, Maito ja Me -lehti, Maitoyrittäjät, Mela, Messukeskus, Mtech, Laidunyhdistys ry, Luke, Pihvikarjaliitto, Peruna-alan yhteistyöryhmä PAYR, ProAgria, Ruokavirasto, TTS, Siipikarjaliitto, Sikayrittäjät, Vaasan Oy, Vihreä kasvu -työryhmä ja VLP-Palvelut.

Metsälehti-lavan ohjelman on tuottanut ProAgria yhteistyössä Suomen Metsäkeskuksen, MTK:n metsälinjan ja metsänhoitoyhdistysten kanssa.

Terveenä KoneAgriaan!

KoneAgria 2021 -messut on avoinna torstaina 14.10. klo 9–19, perjantaina 15.10. klo 9–17 ja lauantaina 16.10. klo 9–16. Sisäänpääsyyn oikeuttaa rekisteröinnin edellyttävä kutsukortti tai pääsylippu (18 €/20 €). Molemmilla pääsee messuille kaikkina kolmena päivänä.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestetään parittomina vuosina.


Lue seuraavaksi