Uutiset

Työkoneet

KoneAgria 2021 järjestetään Tampereella

KoneAgria 2021 -messut järjestetään nyt jo 16. kertaa sille vakiintuneena ajankohtana lokakuun puolessa välissä jälleen Messukeskuksessa Tampereella. Tarkka ajankohta on 14.–16.10.2021. Tapahtuman toimeksiantaja ProAgria on vahva ja pitkäjänteinen toimija suomalaisessa maataloudessa ja tietää, millaista ohjelmasisältöä ala tarvitsee. Messuille on jo nyt ilmoittautunut huikea määrä alan merkittäviä yrityksiä.

”KoneAgrian myynti on käynnistynyt tehokkaasti. Henkilökohtaisen kohtaamisen tarve tuntuu korostuneen entisestään, kun lukuisia alan kohtaamisia on jouduttu tänä vuonna siirtämään ja perumaan. KoneAgria tarjoaa kohtaamiseen tuttuun tapaan hyvän ja laadukkaan tilaisuuden,” kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen, joka vastaa tapahtuman myynnistä. ”Jo nyt KoneAgria on ennakkovarausten perusteella pinta-alaltaan suurempi kuin vuonna 2019 järjestetty. ”

Mukanaolonsa ovat jo vahvistaneet muun muassa Agrola Oy, Agrosoft Oy, Agco-Suomi Oy, Agri-Kymi Oy, Agritek Oy, A-Rehu Oy, Atria Tuottajat Oy, Arskametalli Oy, Cemagro Oy, Dynaset Oy, Faba OSK, Farmit, Fin Door Oy, Gripen Wheels Oy, Hankkija Oy, H.C. Petersen, Industriehof Scherenbostel, Insinööritoimisto Rekitec Oy, Iopari Oy, JITA Oy, Konetalo Vainikka, Lantmännen Agro Oy, Lognet Team Oy/Tarviketukku, LP Lakkapää Oy, Mtech Oy, Nettix Oy, NHK-Keskus, Nisula Forest Oy, Ny-Tek OY, Oy DeLaval Ab, Pellon Group Oy, Pel-Tuote Oy, Pentin Paja Oy, ProAgria, Ransuco Oy, RV Eurotrading Oy, Semex Oy, Tapio Pirttinen Oy, TMK Energiakoura Oy, Tokki Oy, Tume-Agri Oy, Turun Konekeskus Oy ja Vilomix Finland Oy.

”Olemme erityisen iloisia alan merkittävien yrityksen vahvasta sitoutumisesta KoneAgriaan. Useimmat yritykset ovat myös kertoneet keskittävänsä ensi syksyn messupanostukset ainoastaan tähän tapahtumaan”, kertoo Potkonen

Lantmännen Agrolle KoneAgria on koko ensi vuoden päätapahtuma.
”Esittelemme laajasti tarjontaamme messujen suurimmalla osastolla ennakkokaupan kannalta parhaana ajankohtana. Järjestämme messuille myös yhteismatkoja asiakkaillemme kauppiasverkostomme kanssa”, kertoo myyntijohtaja Anssi Peltola Lantmännen Agrosta.

”Toteutimme keväällä 2020 laajan tutkimuksen alan kävijöille ja näytteilleasettajille syksyn konenäyttelyiden toiveista ja tarpeista. Yksi kunnon kattava näyttely syksylle oli sekä kävijöiden että näytteilleasettajien toiveena. KoneAgria on järjestetty vakiintuneena ajankohtana jo 15 kertaa. Olimme varanneet vuoden 2021 päivämäärät ajoissa ja lokakuun toisen viikonlopun päivämäärät on varattuna myös vuosille 2023 ja 2025”, kertoo näyttelyjohtaja Henri Honkala ProAgria Tapahtumat Oy:stä. ”Ensi vuonna tilannetta hämmentää uusi tapahtuma Agrotech Nordic, joka on ajoittanut oman tapahtumansa täsmälleen samaan aikaan KoneAgrian päivämäärien kanssa. Emme tietenkään voi määritellä, koska muita alan tapahtumia järjestetään, mutta näemme samanaikaisuuden alalle erittäin huonona asiana. Samanaikaisuus hämmentää kovasti sekä kävijöitä että näytteilleasettajia. Uskomme kuitenkin tunnetun ja arvostetun KoneAgrian vahvuuteen, sillä sen takana ovat alan yritykset, yhteisöt ja vaikuttajat. Yhdessä teemme huikean suomalaista maatalousalaa tukevan tapahtuman ensi syksynä.”

Vahvat toimijat ja osaaminen KoneAgrian takana

KoneAgria-messut järjestetään yhteistyössä monien eri tahojen kanssa. Tapahtuman osastomyynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä vastaa MaatalousKonemessujen järjestäjä Suomen Messut, joka tukee toiminnallaan suomalaista elinkeinoelämää. Tilat ja teknisen toteutuksen tarjoaa Tampereen Messukeskus.

Ohjelmasisällöstä vastaa ProAgria yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Mukana ovat muun muassa 4dbarn, BSAG, Ely-keskukset, Faba, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto, Maanmittauslaitos, Maaseutuverkosto, Maatalousyrittäjien eläkelaitos ja Välitä viljelijästä -projekti, Maitoyrittäjät, Mtech Oy, Peruna365-yhteistyöverkosto, Pihvikarjaliitto, Ruokavirasto, Sikayrittäjät ja Svenska Lantbrukssällskapens förbund. Samalla ohjelmatyöryhmällä on tehty myös MaatalousKonemessujen ohjelmaa.

Vuonna 2021 on KoneAgrian vuoro

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maatalouden ja maaseudun ammattilaisten, maatalouskoneiden, tarvikkeiden ja palvelujen erikoisnäyttely. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.

KoneAgria järjestetään parittomina vuosina. Parillisina vuosina järjestetään Helsingin MaatalousKonemessut. Seuraavan kerran MaatalousKonemessut järjestetään 13. – 15.10.2022.
Lue seuraavaksi