Uutiset

Työkoneet

Komatsu Stage IV -moottorilla

Komatsu on tuonut Amerikassa markkinoille ensimmäisen Stage IV –moottorilla varustetun kaivukoneensa 50 tonnin painoluokkaan. Malli on kuvan PC490LC-11 (264 kW). Jo ConExpossa keväällä esiteltiin myös puolta pienempi Stage IV –malli eli PC240LC-11 (25 t/130 kW).¨

Komatsun mukaan uusi Stage IV -teknologia on entistä ympäristöystävällisempää ja polttoaineen kulutus on pudonnut seitsemän prosenttia edelliseen 10-sarjan koneeseen verrattuna.

Myös kuvassa oleva dumpperi HM300 on jo päivitetty Stage IV-aikaan.

Uudessa kaivukoneessa on uusin versio Komatsun Komtrax-etähallintajärjestelmästä, jota voidaan tutkia ja hallita paitsi tietokoneella myös älypuhelimella. Polttoaineen kulutus, työtunnit, sijainti sekä erilaiset varoitukset ja hälytykset kuuluvat Komtraxin kautta luettaviin asioihin. Nyt lisänä on muun muassa AdBlue-nesteen määrä. Uusi päästöluokka kun edellyttää nyt myös SCR-teknologian käyttöä.

Säätyvätilavuuksinen turboahdin, partikkelisuodatin sekä pakokaasujen takaisinkierrätys EGR-venttiilin avulla on edellisestä Stage IIIB –vaiheesta tuttuja menetelmiä.

Uusi automaattinen moottorin sammutus voidaan ohjelmoida 5-60 minuutin tyhjäkäynnin jälkeen tapahtuvaksi. PC490LC-11:n alavaunu, vastapaino ja puomisto on pidetty ennallaan. Hydrauliikassa on erillinen nostomoodi, jonka valitsemalla kuljettaja saa seitsemän prosentin lisätehon nostosylintereille. Optiona koneeseen saa säädettävän telaleveyden.

Komatsun 11-sarja laajenee lähitulevaisuudessa ja saapuu aikanaan Eurooppaankin.

Lue seuraavaksi