Uutiset

Työkoneet

Kohlerilta kattava valikoima Stage V -dieselmoottoreita

Moottorivalmistaja Kohlerin KDI-moottorisarja on täydentynyt. Off-road-käyttöön tarkoitettujen dieselmoottoreiden suunnittelun ja valmistuksen lisäksi Kohler on julkaissut uusia Stage V -päästömääräykset täyttäviä KDI-moottoreita tehohaarukkaan 19–56 kilowatttia.

Kuluvan vuoden alkupuoli on kulunut uusien moottoreiden testauksessa ja tulosten analysoinnissa. Tavoitteena oli selvittää kaikkien säännösten täyttyminen. Uudessa standardissa huomio kiinnittyy partikkelien määrään (PN) ja se koskee kaikkia yli 19 kilowatin off-road-moottoreita. Säädökset koskevat muuhun kuin tieliikenteeseen tarkoitettujen polttomoottoreiden kaasujen ja partikkeleiden päästörajoja. Ratkaisu on ottaa käyttöön hiukkassuodatin (DPF). Se on haaste valmistajille. Kohler otti tämän mahdollisuuden käyttöön heti kehittämällä ratkaisun pakokaasujen jälkikäsittelyyn, joka soveltuu kaikille konevalmistajille sekä loppukäyttäjille.

”Moottorivalmistajien haasteena on ollut kehittää joustavia ratkaisuja markkinoiden moninaisiin vaatimuksiin. Otimme Kohlerilla haasteen vastaan ja lopputuloksena esittelimme uudet KDI-sarjan moottorit. Jokainen KDI-moottori täyttää kaikki säädökset ja määräykset missä päin maailmaa tahansa. Kohlerin suunnitteleman päästöjenkäsittelymenetelmän, Kohler Flex™:n avulla se on mahdollista”, kertoi yrityksen dieselmoottoridivisioonan presidentti Vincenzo Perrone viime vuoden Agritechnica-messuilla Saksassa.

Kohlerin Stage V -moottoreiden valmistus alkaa ensi vuoden alussa aikaisemman ilmoituksen mukaisesti. Näin se on linjassa Euroopan Unionin direktiivien kanssa ja vastaa off-road-sovellusten valmistajien tarpeisiin.

Kohlerin käyttämä jälkikäsittelymenetelmä edustaa alan uusinta tekniikkaa. Kompaktin ja ”kaikki yhdessä paketissa” -rakenteen ansiosta konevalmistajien on helppo ottaa se käyttöön. Loppukäyttäjä hyötyy Kohlerin kehittämästä menetelmästä ilman, että työkoneen tehokkuus ja käytettävyys siitä kärsisivät.
”Kohler-moottori tekee työkoneista pysähtymättömiä”, kuten Perrone asian tiivisää.

Kohlerin uudet Stage V -normit tulevat täyttymään kaikissa KDI-dieselmoottoreissa 56-kilowattisiin asti. Uudet moottorit tulevat olemaan esillä marraskuussa EIMA-näyttelyssä Italian Bolognassa.

Lue seuraavaksi