Uutiset

Työkoneet

Kobelcon herrat opintomatkalla

Konekesko sai arvovaltaisia vieraita päämieheltään Kobelcolta, kun johtajat Jun Fujioka, Hiroaki Iwamitsu, Takeshi Miki ja Hiroki Nambu vierailivat Suomessa kaksipäiväisellä visiitillä asiakkaita haastattelemassa.

Vierailun lähtökohta oli tekninen ja tarkoituksena oli tutustua pohjoismaisiin varusteisiin ja koneiden erikoisvaatimuksiin. Erityisesti kiinnostivat koneisiin tehdyt kauhanpyörittäjäasennukset.

Konekeskon korjaamolla oli juuri varusteltavana virtasalmelaiselle Kuljetus Suhonen Oy:lle myyty pitkäperäinen SK260LC ja se oli yksi ryhmän tutustumiskohteista. Toimitusjohtaja Fujioka kätteli kaupat henkilökohtaisesti.

Myös urakoitsija Matti Tuokko sai työmaalleen japanilaisvieraita.

”Tällä hetkellä yrityksemme kalustossa on kolme lyhytperäistä kaivukonetta, kaksi NH:ta ja tämä tammikuussa 2014 hankittu Kobelco SK260SR. Teemme töitä paljon ahtaissa tiloissa ja on mukavampi kaivaa, kun punttia ei tarvitse koko ajan varoa. Varsinkin saneerauskohteissa ehdoton vaatimus. Ajan itse yhtä kaivukonetta, poika ja siskonpoika kahta muuta”, kertoi Tuokko talvella Konepörssille työmaallaan Espoon nupurissa.

Miesten mukana matkasi runsaasti pohjoismaisia terveisiä ja ideoita tuotekehityksestä vastaaville.

Kobelco valtaa hiljalleen uusia maita myös Euroopassa. Englannissa on aloittanut kaksi maahantuojaa. Molson Group Ltd vastaa M62-moottoritien etelänpuoleisesta Englannista ja Walesista. Pohjoisessa Englannissa sekä Skotlannissa Kobelcot myy jatkossa Lloyd Ltd.

Lue seuraavaksi