Uutiset

Työkoneet

Kobelcolta nyt minikaivukoneita

Kobelco Construction Machinery tuo Euroopan markkinoille uusia kaivukonemalleja kiivaaseen tahtiin. Nyt vuorossa ovat Japanissa rakennetut, lyhytperäiset minikaivukoneet: SK27SR (2,6 t), SK30SR (3,3 t) ja kuvan SK35SR (3,7 t). Työpainot ovat ohjaamollisille koneille.

Koneissa on aivan uudelleen muotoiltu puskulevy, joka pitää Kobelcon mukaan työnnettävän maa-aineksen entistä paremmin levyn edessä. Levy myös nousee entistä korkeammalle muodostaen nyt 38 asteen kulman yläasennossaan. Kaikissa kolmessa mallissa on tyvitaitto, joka yhdessä lyhyen perän kanssa tekee Kobelcoista ahtaiden työmaiden spesialisteja.

Moottorina Kobelco käyttää kolmisylinteristä Yanmaria seuraavilla tehoilla: 16,6 (SK27SR), 22,5 (kuvan SK30SR) ja 22,5 kilowattia (SK35SR). Hydraulijärjestelmässä on kolme pumppua (kaksi muuttuvatilavuuksista + hammaspyörä), joka takaa Kobelcon mukaan jouhevan ja yhtaikaisen voimansiirron ja kaivuliikkeiden käytön.

Voimansiirto tarjoaa mallissa SK27SR tuntinopeuden 4,1/2,3 kilometriä. Kahdessa suuremmassa koneessa vastaavasti 4,5/2,5 kilometriä tunnissa. Oikeanpuoleisen ajovivun kädensijassa on nappi voimansiirrolle.

Ohjaamo on entisiä malleja suurempi. Jalkatilaa on tullut lisää ja etuikkunan pinta-alaa on kasvatettu. Kaivuvivuissa on propohallinta lisähydrauliikalle.

Molemmin puolin konetta on nyt lisätty yksi työvalo. Telaleveydet ovat 250 (kuvan SK27SR),  ja 300 millimetriä (SK30SR ja SK35SR).

Lue seuraavaksi