Uutiset

Työkoneet

Kobelcolta lisää kymppikerholaisia

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) esitteli keväällä Intermat-näyttelyssä ensimmäisen Stage IV -mallinsa, joka oli tuolloin 21,7-22.6 tonnin painoluokkaan sijoittuva SK210 LC.

Nyt seuraavana markkinoille saapuu pykälää järeämpi malli SK260LC-10/SK260NLC-10.

Suomessa Kobelcot myy Konekesko Oy.

Nelosvaiheen moottorina on Hino ja pakokaasujen puhdistuksessa on käytössä koko skaala eli DOC/SCR ja DPF. Eli tarkoittaa sitä, että peltien alla on sekä partikkelisuodatin että ureakamppeet. Kobelcon mukaan typpioksidin määrä pakokaasussa on AdBlue:n käyttöön oton myötä pudonnut peräti 88 prosenttia ysiperheen vastaavaan malliin verrattaessa.

Komponenttien sijoittelu on onnistunut monia kilpailijoita paremmin. Konepeitto takana on suhteellisen matala.

Edelleen valmistaja lupaa polttoaineen kulutuksen pienentyneen S-alueella yhdeksän ja H-alueelle viisi prosenttia. Taloudellisella Eco-valinnalla päästään jopa 10 prosenttia pienempään kulutukseen kuin aiemmin.

Polttoaineen kulutukseen pienentävästi vaikuttaa myös uusi Kobelcon suunnittelema moottorin jäähdytysjärjestelmä. Siivet ottavat tehoa huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

Työhydrauliikassa on uusi ominaisuus. Kun kuljettaja laskee puomia, ohjautuu paluuvirtaus kauhanvarren sylintereille. Pumpulta tuleva tuotto vähenee ja samalla moottorille aiheutuu vähemmän kuormitusta.

Moottorille pääsyä on helpotettu uusimalla huoltotaso. Kuljettajan näkyyvyden oikealle luvataan myös kohentuneen. Hydrauliöljyn suodatin on ”kanisterityyppinen” ja helpommin vaihdettavissa.

Polttoainesuodattimen kokoa on kasvatettu. Kuljettaja saa nyt sekä varoitusäänen että näytön valomerkin, kun esimerkiksi hydrauliöljyn lämpötila nousee yli sallitun tai öljynsuodatin on tukkeutumassa.

Kaivuvivut ovat uusittu, kuten myös kaivulukon vipu. Ohjaamossa ilman kiertoa on parannettu, sillä ilmasuuttimia on enemmän kuin aiemmin. Ohjaamon takaosaan on lisätty yksi säilytyslaatikko.

Lue seuraavaksi