Uutiset

Työkoneet

Kobelcolta 21-tonninen

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. ilmoittaa tuoneensa markkinoille uuden version 21-22 tonnin tela-alustaisesta kaivukonemallistaan. Nyt esitelty SK210LC-9/SK210NLC-9 vie tämän kokoluokan Stage IIIB –aikaan. Malli SK200-8 siirtyy historiaan. Lyhytperäisten SR-mallien lisäksi valmiina on jo kolme perinteistä ysisarjalaista.

Molemmat uudet mallit rakennetaan Kobelcon Hiroshiman tehtaalla Japanissa. Valmistajan mukaan koneiden kehityksessä on pidetty johtotähtinä helppoa käyttöä, taloudellista huollettavuutta, maksimaalista turvallisuutta sekä mahdollisimman ympäristöystävällistä rakennetta ja pieniä päästöjä.

Moottorina on nelisylinterinen turboahdettu Hino JO5E-T5J (117 kW). Vakiovarusteena uusissa kaivukoneissa on moottorin automaattinen tyhjäkäynnille pudotus.

Hydrauliikasta vastaa kaksi muuttuvatilavuuksista sekä yksi hammaspyöräpumppu. Työalueita on nyt kolme; raskas, standardi ja uutena ajan hengen mukainen eco. H-alueella Kobelco on mitannut 4,7 prosentin tehon nousun vanhaan kasisarjalaiseen verrattuna. Yksikkönä on ollut kuutiometri siirrettyä maata/kulutettu litramäärä.

S-alueella siirtyy maata  viisi prosenttia enemmän samalla polttoainemäärällä. Eco-työalue on siis uusi ja sillä on saavutettu jopa 17 prosentin tehon nousu verrattuna SK200-8:n S-alueeseen.

Huoltovälejä on kasvatettu siten, että hydrauliöljy vaihdetaan 5000 ja hydrauliöljysuodatin 1000 tunnin välein. Muutoinkin Kobelco on pyrkinyt keskittämään kaikki huolto- ja tarkistuskohteet maantasosta tehtäviksi. Edelleen Kobelco kehaisee valmistavansa kaikki kaivukoneensa laadukkaasti ja viimeistä maalipintaa myöden kovaa käyttöä kestäviksi.

LED-näyttö ohjaamossa on uusittu ja siihen saa paitsi koneen toiminot polttoaineen kulutusta myöten myös vakiona olevan peruutuskameran tarjoaman näytön.

Näytön alaosassa on valikoima konen toimintoija ohjaavia hipaisunäppäimiä. Esimerkiksi työlaitteen valinta tehdään näillä näppäimillä.

Ohjaamon tärinää Kobelco kertoo pystyneensä pienentämään jopa 50 prosenttia uusien jousta ja silikonia vaimennukseen käyttävien elementtien käytön myötä. Myös melutaso on tämänkin ratkaisun myötä alentunut.

LC- ja NLC –mallien leveysero on 190 millimetriä. LC:n leveys on 2990 ja NLC:n 2800 millimetriä. Telalapun leveys on kapeimmalla vaihtoehdolla 600 millimetriä. Muita vaihtoehtoja ovat 700, 790 ja 900 millimetriä.

Kauhanvarsivaihtoehtoja on kolme; 2,4, 2,94 ja 3,5 metriä, jolloin maksimi kaivusyvyydet valmistajan 800 litran tehdaskauhalla ja suoralla tappikiinnityksellä ovat välillä 6,2-7,3 metriä.

Markkinoille uutuus on tullut nyt tammikuussa 2014. Uusia, samalla konseptilla toteutettuja malleja on tulossa markkinoille lisää tänä vuonna.

Lue seuraavaksi