Uutiset

Työkoneet

Kobelco SK55SRX – hiljaa työssä

Uusi viiden tonnin painoluokkaan sijoittuva ja Japanissa rakennettu Kobelco SK55 SRX-5 on saapunut nyt myös Euroopan markkinoille. Kone on varustettu SR-sarjan koneissa jo esitellyllä, Kobelcon kehittämällä iNDr-järjestelmällä (integrated Noise & Dust reduction).

Pölyn tehokas suodatus ja melutason laskeminen ovat tämän systeemin keskeiset tekijät. Kobelcon mukaan sekä ulkoinen että ohjaamon sisäinen melutaso ovat sellaisella tasolla, että kone kykenee työskentelmään urbaanissa ympäristössä varsin huomaamattomasti. Peräylitys on vakio vastapainolla vain 190 millimetriä ja lisävastapainollakin vain 290 millimetriä, mikä tekee Kobelcosta varsinaisen kujakissan.

Puskulevy koneessa on uutta muotoilua ja valmistajan mukaan maa-ainesta juoksee levyn yli entistä vähemmän. Tasoitustyössä ajokertoja tarvitaan vähemmän. Ylävaunu on aavistuksen vanhoja malleja suurempi, mikä lisää koneen kaivuvakavuutta, kasvattaa nostovoimaa sekä on antanut mahdollisuuden laajentaa ohjaamoa.

Moottorina on Yanmarin 28,3 kilowatin tehoinen diesel. Kolmen pumpun työyöhydrauliikassa on uusi S-alue, joka säästää valmistajan mukaan polttoainetta huomattavasti.

Ensimmäiset SK55SRX-kaivukoneet ovat saapuneet Eurooppaan heinäkuun aikana.

Lue seuraavaksi