Uutiset

Työkoneet

Kobelco ja Engcon yhteistyöhön

Kobelco Construction Machinery, yksi maailman suurimmista kaivukonevalmistajista, on yhdessä kallistuvia kauhanpyörittäjiä valmistavan Engconin ja Leica Geosystemin kanssa kehittänyt koneisiinsa soveltuvan automaattisen korkeus- ja kallistustoiminnon. Yhteistyön tuloksena Kobelco ilmoittaa nyt varustavansa ensi keväästä lähtien SK200/SK210-10 mallinsa Engcon-kauhanpyörittäjällä ja Leica-koneohjausjärjestelmällä. Ne tekevät kaivukoneesta tehokkaamman ja kannattavamman.

Japanilainen Kobelco on yhdessä Engconin ja Leica Geosystemin kanssa kehittänyt ominaisuuden, joka mahdollistaa automaattisen kallistustoiminnon Engconin kauhanpyörittäjän avulla ja ohjaa samalla automaattisesti kaivupuomin ja kauhanvarren sekä kauhan toimintoja. Tämä merkitsee, että kaivukone yhdessä ICT-järjestelmän kanssa (Information and Communication Technology) määrittää automaattisesti kauhalle oikean korkeuden ja kallistuskulman. Tämä tulee nostamaan valmistajan mukaan Kobelcon kaivukoneiden tehokkuutta.

”Olemme uskomattoman ylpeitä ja iloisia saadessamme olla mukana tässä projektissa yhdessä Kobelcon ja Leica Geosystemin kanssa. Olen varma että tämä ensiaskel tulee johtamaan johonkin suurempaan koko kaivukonealalla”, sanoo Japanista tiedotteen julkaisun yhteydessä tavoitettu Engcon Holdingin toimitusjohtaja Krister Blomgren. 

Kobelco ilmoittaa, että malli SK200/SK210-10 tulee markkinoille ensimmäisenä varustettuna uudella ICT-järjestelmällä.

Lue seuraavaksi