Uutiset

Työkoneet

Kobelco-edustus sai sinettinsä

Vanhojen tilastojen selaaminen palauttaa mieleen sen, kuinka suosittu kaivukonemerkki Kobelco 90-luvulla ja 2000-luvun alussa oli. Vuosina 2000 ja 2001 merkki oli Suomen myydyin Daewoon ja Fiat-Hitachin edellä ja määrät olivat 103 ja 89 kappaletta. Ja aiempina vuosinakin 1998 ja 1999 Kobelco oli kakkonen Daewoon jälkeen. Vielä vuonna 2002 toimitettiin Suomessa 71 Kobelcoa ja tämä oikeutti toiseen sijaan myyntitilastossa. Tuolloin Fiat-Kobelco oli jo rinnakkaismerkkinä. Siitä sininen Kobelco sitten häipyi niin Suomen kuin Euroopankin markkinoilta-lukuunottamatta seuraavinakin vuosina Euroopan ulkopuolelta uitettuja koneita.

Tela-alustaisten kaivukoneiden toimitusmäärät vuosilta 1998-2002 kertovat, että Kobelco on ollut vuosituhannen vaihteessa yksi kärkimerkeistä Suomessa.

Tätä taustaa vasten ei ole yllätys, että Konekesko ottaa vanhan edutuksensa ilmeisen tyytyväisenä takaisin. Toimivaa Kobelco-kantaa Suomessa on vielä jonkin verran. Ensimmäiset uudet lyhytperäiset Kobelcot saapuvat Suomeen syksyn Maxpo-näyttelyyn. Johtaja Riku Rahikan mukaan konventionaaliset mallit tulevat myöhemmin. Konepörssikin palaa koneisiin tarkemmin, kun niitä Suomeen saadaan. Konekeskon rakennus- ja materiaalinkäsittelykoneiden johtaja Riku Rahikka ojensi Baumassa Konekeskon viirin Kobelco Construction Machinery Co., Ltd:n toimitusjohtajalle Juni Fujiokalle. Euroopan toiminnoista vastaava johtaja Makoto Kato seuraa tyytyväisenä vierestä.

Videokuvaa Kobelcon osastolta Baumasta.

Lue seuraavaksi