Uutiset

Työkoneet

Kobelco 10 -perhe – myyntiin tulossa

Intermat-näyttelyssä keväällä esitelty ensimmäinen Stage IV -malli eli Kobelco SK210LC-10 on nyt ehtinyt Suomeenkin.

”Generation 10 on Kobelcon uusin maansiirto- ja rakennustöihin suunnattujen kaivukoneiden mallisto. Kobelcoa pidetään markkinoiden johtavana brandina, joka säästää käyttäjien kustannuksia useilla teknisillä tuoteominaisuuksillaan, mutta erityisesti pienellä polttoaineenkulutuksellaan”, aloittaa Konekeskon myyntipäällikkö Juha-Matti Haapala.

Valmistajan mukaan Generation 10:n (20-35 t) myötä  käyttökustannukset ovat alentuneet jo tehokkaamman polttoainetaloudenkin ansiosta. Generation 10:n polttoaineenkulutusta on pienennetty energian talteenottotekniikalla.

”SK210LC-10 Stage 4 -moottorilla varustettuna tarjoaa paremman suorituskyvyn ja hyötysuhteen työympäristössään aiempaan vastaavaan Generation 9 -malliin verrattuna. H-tilassa (raskas työ), tuottavuus kasvaa 6,7 prosenttia saman tasoisella polttoaineenkulutuksella. S-tilassa (normaali työ) ja Eco-tilassa polttoaineenkulutus on vaikuttavat 6,1 prosenttia pienempi”, jatkaa Haapala.

Huollettavuus on sekin Kobelcon edustajien mukaan entistäkin parempi useiden päivitysten ansiosta. Kaivukoneissa on uusi kompakti ja helposti vaihdettava kanisterimallinen hydrauliikan paluusuodatin ja uudenlainen ilmanpuhdistimen sisäelementti.

Diagnoosijärjestelmä on kuljettajan käytettävissä ohjaamon näyttöruudulla keskeytyksettömän työn takaamiseksi. Esimerkkejä näytölle tulevista ja äänimerkillä tehostetuista varoituksista ovat hydrauliöljyn ylikuumeneminen ja öljynsuodattimen tukkeutuminen.

Puomiin ja kaivuvarteen on tehty muutoksia rakenteeseen ja vahvistuksia nivelkohtiin.

Generation 10 -turvaohjaamossa (20-35t) on uudet kevyempitoimiset hallintavivut, uusi ”lukitusvipu” ja hallintavipujen konsoli. Ilmastoinnin lisätyt ilmasuulakkeet ja takana oleva tavaralokero täydentävät Kobelcon ohjaamon mukavuutta. Helpot määräaikaishuollot, pitkät huoltovälit ja Euroopan varaosavarasto ovat viimeinen silaus Kobelco-kokemukseen.

”Suomalaisilla asiakkailla on mahdollisuus päästä tutustumaan uuteen mallisarjaan. Ensimmäinen SK210LC-10 –kaivinkone on nyt nähtävillä Konekeskon Vantaan toimipisteellä. 10-sarjan hinnat julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin tämän vuoden puolella ja lisää eri kokoluokkien koneita saadaan Suomeen kevättalvella 2016”, kertoo Haapala.

Lue seuraavaksi