Uutiset

Työkoneet

Kivisammon Terex-edustuksiin jatkoa – Finlay

Finlay-tuotepäällikkönä Kivisammossa aloitti Pasi Karttu. Voisi sanoa, että hän tuli taloon Finlayn mukana, sillä Karttu on toiminut jo viitisen vuotta päätoimisesti Finlay-tuotteiden parissa aikaisemman maahantuojan Tesabin palveluksessa. Karttu näkee Kivisammon edistävän Finlay-asiakkaiden palvelua Suomessa. ”Nyt tuotteet ovat talossa, jossa on alan ja alueen tuntemus”, toteaa Karttu. ”Finlayn tuotteet täydentävät hyvin Kivisammon tuotetarjontaa muun muassa kierrätyspuolen tuotteisiin.”

Palvelut laajalla rintamalla

Finlay-edustus tuo Kivisammolle myös uusia palveluita. ”Meillä on tarkoitus käynnistää vuokraustoiminta sekä tehdä räätälöityjä huoltosopimuksia”, kertoo Kivisampo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Rantanen. ”Parannamme myös varaosapalvelua suurentamalla varastoa.”

Huollolla on mahdollisuuksia hoitaa haastavimmatkin remontit. Kivisammolla on jo pitkä kokemus murskaus- ja seulontalaitosten rakentamisesta ja henkilökunta sekä tilat niiden tarpeiden mukaiset. Kouvolassa ja Kiteellä sijaitseviin huoltohalleihin sopii suuretkin laitokset ja piha-alueilla on lisäksi reilusti tilaa.

Liikkuvien huoltomiesten toimesta huollot hoituvat ympäri Suomen. Heidän tukikohtansa sijaitsevat Kouvolassa ja Kiteellä. Lisäksi Kivisammolla on yhteistyökumppaneiden verkosto, joka täydentää palvelua tarvittaessa.

”Ongelmanratkaisunopeus on toimintakyvyn mitta, ja tässä asiassa pyrimme olemaan mahdollisimman hyviä”, lupaa Rantanen.

Esimurskauksesta hienoseulontaan

Finlay ei ole pelkästään seulamerkki, vaan se on myös murskauslaitosten valmistaja. Mallistossa ovat tela-alustaiset yksiköt sekä esi- että jälkimurskaukseen. Murskaimet ovat kovaan kiveen tarkoitettuja ja sen puoleen soveltuvat myös suomalaiseen kiveen. Kivisammolla on näin ollen nyt valmius toimittaa koko monivaiheinen laiteketju esimurskauksesta hienoseulontaan saman merkin puitteissa.

Finlayn 6-sarja tasoseulavalikoimassa ovat 2- ja 3-tasoiset ratkaisut. Mallisto lähtee kooltaan pienimmästä 663 Supertrak -mallista, jonka seulapinta-ala on noin 4 neliömetriä. Suurin on puolestaan kolmetasoinen Supertrak 694 reilun 9 neliömetrin seulapinta-alallaan. Myös kierrätyspuolelle on tarjolla tasoseulavaihtoehto, 883, rumpuseulojen rinnalle.

Perinteisten seulojen lisäksi Finlay-mallistossa ovat rumpuseulat sekä pesulaitokset. Rumpuseulat soveltuvat mitä erilaisimpien materiaalien seulontaan, kuten esimerkiksi mullan, kierrätysmateriaalien ja kiviainesten, jossa on mukana suuriakin kiviä. Rumpuseuloja on käytetty menestyksekkäästi myös pilaantuneiden maiden seulontaan. Näistä on mobiiliratkaisuja sekä pyörä- että tela-alustaisina.

Pesulaitoksia käytetään hienoaineksen ja saven poistamiseksi seulottavasta tuotteesta. Pesua käytetään esimerkiksi hiekoitussepelin valmistukseen, jolloin saadaan tuotteesta haitallinen pölyävä aines pois. Pesulaitoksella saadaan myös betoniteollisuuden tarkat laatuvaatimukset täyttävät lajikkeet. Finlaylta on saatavana ratkaisut kasvaviin pesutarpeisiin, yksittäisistä seuloista kokonaisiin asemiin.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi