Uutiset

Työkoneet

Kivisammolta mobiiliseulat

Kouvolassa pääkonttoria pitävällä Kivisampo Oy:llä on toimipiste myös Kiteellä, jossa työllistyy 16 henkilöä valmistus- ja koneistustehtävissä. Kouvolassa työskentelee 20 henkilöä valmistuksen, suunnittelun sekä konttoritöiden parissa. Tärkeimpiä tuotteita ovat mobiilien murskauslaitosten yksiköt. Pyöräalustalle valmistetaan kaikkien vaiheiden murskausvaunuja, joissa itse murskain tulee valmiina joltakin toimittajalta ja Kivisampo rakentaa muun vaunun. Myös hihnakuljettimet ovat Kivisammon omaa valmistetta. Tuotteisiin kuuluu myös asiakasräätälöidyt tela-alustaiset murskausyksiköt. Myös tärysyötinvaunu on vakiotuotteita. Lisäksi Kivisampo valmistaa valmiiksi varustellut ja helposti siirrettävät valvomokontit.

Seulavaunujen valmistukseen tuli uutta puhtia Terex-seulojen edustuksen myötä. ”Tämä tuli meille luonnollisena lisänä, sillä jo pitkään olemme edustaneet Canica-keskipakomurskaimia, jotka siirtyivät Terex-konserniin. Konsernista löytyy tuotteita joka lähtöön ja madollisesti tulemme tuomaan muitakin laitteita Suomeen tulevaisuudessa”, luotaa Kivisampo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Rantanen.

Tehoa seulontaan

Ensimmäisen Terex-seulavaunun Kivisampo Oy toimitti viime vuonna Rudus Murskaus Oy:lle. ”Olemme toimittaneet heille nyt kolme mobiiliseulayksikköä ja kaksi on työn alla Kouvolassa”, kertoo Rantanen. ”Seulat ovat osoittautuneet tehokkaiksi niin kapasiteetin kuin laadun suhteen.” Terex-seulamalleja on laaja valikoima, 4,5 neliömetristä 15,5 neliömetriin sekä 2- että 3-tasoisina, erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Toimitetut seulat ovat kahta mallia: TSH7203 ja TSH6202. Mallimerkinnästä TSH7203 selviää, että seulaverkko on 7 jalkaa leveä ja 20 jalkaa pitkä sekä että seula on kolmetasoinen. Tyypiltään seula on kolmeakselinen vaakatasoseula. ”Kolmiakselisessa yhdistyvät 1- ja 2-akselisten seulojen hyvät ominaisuudet. Seulan elliptisellä liikkeellä saadaan kuitenkin verkon silmät pysymään paremmin auki. Sekä iskun pituus että suunta ovat säädettävissä, jolloin seulontatuloksen säätö on mahdollista. Ratkaisulla saadaan paras teho ja tarkkuus”, selvittää Rantanen.

Rakenteeltaan seula on yksinkertainen laatikko, mikä tekee kokonaisuudesta kompaktin. Tilaa sisällä on kuitenkin riittävästi seulaverkkojen helppoa vaihdettavuutta ajatellen. Pitkää ja huoltovapaata käyttöikää laitteelle antaa patentoitu laakereiden voitelujärjestelmä.

”Lisäksi olemme toimittamassa kaksi kappaletta kiinteiksi sovellutuksksi TSH6203-seuloja Canica-murskainasiakkaallemme Laurilan Betonille. Näihin tulee 11,5 neliömetrin uretaaniverkot”, päättää Rantanen.

www.kivisampo.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi