Uutiset

Työkoneet

Kiviaineskauppaa perinteisesti ja verkossa

Pekka Erjala (35 v.) on erikoistunut tekemään kauppaa maa- ja kiviaineksilla. Kiviasema toimii pääasiassa Salon talousalueella sekä läntisellä Uudellamaalla ja tuotevalikoimissa ovat kalliomurskeet, hiekat, sorat, luonnonkivet, mullat ja kuorikatteet.

Yrityksen sora-alueet sijaitsevat Perniön Teijolla ja Tuohitussa. Kiviainesmyynti tapahtuu Lupajan kallioalueelta Perniöstä. Salon Sepeli Oy:n kanssa tehdään yhteistyötä Muurlassa. Parisen vuotta Erjala on myös vetänyt maa-aines.com -verkkokauppaa, jossa tarjolla on kaikkia edellä mainittuja aineksia maan laajuisesti pienasiakkaille.

Paikallinen kiviainesmyynti on myös maanviljelijänä Perniössä toimivan Erjalan yrityksen selkäranka. Kiviaseman liikevaihto on vielä moninkertainen verkkokauppaan verrattuna, mutta Erjala uskoo verkkokaupan tulevaisuuteen ja ympärivuorokautiseen palveluun.

”Lupajan kivimonttu (kuva) on omamme ja sora-alueet on vuokrattu. Lupajan erikoisuus on betonin ja asfaltin vastaanotto eli meillä on parisen vuotta ollut lupa maankaatopaikalle. Tällaisista on pulaa ja se sektori onkin lisääntynyt viime vuosina. Täytämme tällä materiaalilla laajenevaa louhosta”, aloittaa Erjala.

”Konevuokraamo Rentin myymä kaksitasoseula McCloskey R70 on ollut käytössä meillä kolmisen vuotta. Kaikki materiaalit luonnonkivistä ja sorasta kantoihin ja multaan pystytään seulomaan samalla koneella.”

”McCloskey on mahdollistanut meille laadukkaan mullan tuotannon. Kaikilla hiekkaseuloilla ei pysty tekemään multaa, mutta tällä pystyy. Märkäkään multa ei holvaa syöttimen avokaukalossa. Tämän tyyppinen nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen siirrettävä seularatkaisu on omiaan meidän bisneksellemme”, tiivistää Erjala.

”Meillä ei ole vielä tullut vastaan materiaaleja, joita ei tällä olisi pystynyt seulomaan. Kannoistakin saadaan maa-aines seulottua erikseen, kun päälle asennetaan vielä erillinen, niin sanottu sormiseula. Pienelle yrittäjälle monipuolisuus on kalustossa tervetullut ominaisuus. Yhdellä siirrettävällä  seulalla pärjätään. Lupajan kallioalueella meillä tosin on myös yksi kiinteä seula.”

”McCloskey on kestänyt hyvin. Normaalien huoltojen lisäksi on korjattu vain omia hölmöilyjä. Kaivukoneen kauhalla on tullut tönäistyä muutaman kerran”, lopettaa Erjala.

Erjalan ideoima, kaksi vuotta netissä toiminut maa-ainesten ja muiden piharakennustuotteiden myyntikanavan maa-aines.com toiminta painottuu keväästä syksyyn. Koska asiakkaina ovat pääasiassa kuluttajat, niin talviaikaan on hiljaista.Nettipalvelun kautta on helppo tilata tarvittava määrä multaa, kuoriketta, sepeliä tai mitä tahansa se oma pihamaa tarvitseekaan. Tuotteet saa vielä siististi suursäkkiin pakattuna, jos näin haluaa.

Kun asiakas ilmoittaa asuinpaikkansa, valitsee haluamansa tuotteet ja tekee tilauksen, järjestelmä hakee annetun osoitteen perusteella lähimmän yhteistyökumppanin, antaa tilaukselle hinnan ja tavarat toimitetaan paikallisilta kuopilta ja varastoista. Annettu hinta siis on aina paikkakunnalla vallalla oleva taso.

Lue seuraavaksi