Uutiset

Työkoneet

Kirami laajentaa viennin vetäessä

Kirami Oy:n kotimaan myynnin ja viennin tasainen kasvu on tuonut tarpeen lisätä varastotiloja. Yritys rakennuttaa Sastamalaan yli 1200 neliömetrin varastohallin raaka-aineita ja valmistuotteita varten. Varastoalaa lisätään myös Hollannissa. Vuoden 2015 päämääränä on rikkoa 4000 altaan toimitustavoite.

”Kasvatamme viennin osuutta tasaisesti. Suurten tuote-erien kerääminen on käynyt haastavaksi ilman niille varattua varastotilaa. Uusien tilojen myötä, voimme osoittaa varastosta kuormapaikat isoille lähetyksille, jolloin seuranta helpottuu ja valmiit tuotteet ovat heti pois tuotannon jaloista”, kertoo vientivastaava Arja Saarikoski.

”Vastaavasti saapuvien raaka-aineiden ja komponenttien hallinta helpottuu, kun isoissa erissä ostettavat osat mahtuvat helposti uuteen varastoon, josta ne poimitaan käyttöön lava kerrallaan”, lisää toimitusjohtaja Mika Rantanen.

Marraskuusta alkaen Kirami vuokraa lisäksi omaa varastotilaa Hollannista palvellakseen entistä paremmin jälleenmyyjiään Keski-Euroopassa. Varastotilojen rinnalla yritys investoi IT-järjestelmien kehittämiseen.

”Tuotannossa ja pakkaamossa otetaan talven aikana käyttöön kirjaus- ja keruujärjestelmä, jolla parannetaan seurattavuutta ja automatisoidaan lähettämön paperitöitä”, toteaa tietohallintojohtaja Eero Rantanen.

Kiramille useat kotimaiset tuotantokumppanit ovat tärkeässä roolissa erilaisten osien ja oheistuotteiden valmistamisessa.

”Pyrimme pitämään toimittajat mahdollisuuksien mukaan lähellä, jolloin tuotekehitys, toimitukset ja asioiden sopiminen sujuvat joustavasti. Toivomme investointiemme edistävän työpaikkojen syntymistä jatkossakin”, toimitusjohtaja Rantanen jatkaa.

Lue seuraavaksi