Uutiset

Työkoneet

Kiinan konemyynti kasvaa tänäkin vuonna

Koronaviruspandemia alkoi Kiinasta ja halvaannutti nopealla aikataululla siellä rakentamista ja teollisuutta. Notkahdus näyttää jäävän kuitenkin väliaikaiseksi. Off Highway Research -tutkimuslaitoksen antaman selvityksen mukaan konemyynti kasvaa Kiinassa 14 prosenttia tänä vuonna. Aiemmin povattiin kertyvän laskua noin kahdeksan prosenttia.

Kiinassa on tehty merkittäviä elvytystoimia, joiden uskotaan kääntävän rakentamisen ja samalla koneteollisuuden taas kasvu-uralle. Maanrakennus-, nosto- ja tienrakennuslaitteiden myynnin odotetaan Kiinassa olevan noin 418 000 yksikköä tänä vuonna, kun se viime vuonna oli 368 115 kappaletta. Aikaisemmin odotettiin, että vuosi 2019 olisi huippu ja tämä vuosi jäisi noin 337 700 myytyyn koneyksikköön.

Kiinan keskushallinto reagoi nopeasti viruksen aiheuttamaan pysähdykseen ja investointien käynnistysten lisäksi laskettiin liikkeelle paljon paikallisia lainoja. Tammi- helmikuussa keskeytetyt rakennushankkeet käynnistettiin nopeasti jo maaliskuussa uudelleen. Kiina onkin toipunut pandemiasta nopeammin kuin suurin osa muista maista.

Esimerkiksi jo maaliskuussa kiinalaisten alkuperäisvalmistajien kaivukoneiden myynti saavutti Kiinan rakennuskoneiden liiton mukaan ennätystasot. Kaikkien aikojen konemyyntiennätys Kiinassa tehtiin vuonna 2011, jolloin myytiin 520 000 kappaletta maanrakennuksen, noston ja tienrakennuksen konetta.

Lue seuraavaksi