Uutiset

Työkoneet

Kiinan Baumassa tungosta

Kiinan jälkeen suurimmat kävijämäärät tulivat suuruusjärjestyksessä Koreasta, Intiasta, Japanista, Venäjältä, Malesiasta, Brasiliasta, Singaporesta, Thaimaasta, Indonesiasta ja Australiasta.

Näytteilleasettajia oli 1858, joista kiinalaisia 1124. Eniten ulkomaalaisissa näytteilleasettajissa oli saksalaisia (154), italialaisia (107) ja amerikkalaisia (92).

Kansallisia yhteisosastoja oli Suomen lisäksi mm. Itävallalla, Saksalla, Englannilla, Italialla, Korealla, Espanjalla ja Amerikalla.

Shanghain uudessa kansainvälisessä messukeskuksessa pidettävä Bauma kattoi nyt 230.000 neliömetriä, halleja oli käytössä yhdeksän ja osastoja myös ulkona.

Kyseessä oli siis tähänastisista näyttelyistä suurin myös pinta-alalla mitattuna. Vuoden 2012 näyttelyyn on rakenteilla vielä neljä hallia lisää, jolloin näyttelyn kokonaisala tulee olemaan 300.000 neliömetriä. Ja niitä tullaan tarvitsemaan, mikäli kasvu jatkuu entiseen malliin. Tänä vuonna näyttelyyn jonotti vielä 150 yritystä ja tarvetta olisi ollut 80.000 lisäneliömetrille.

Vuonna 2012 ulkoalueilta tullaan siirtämään uusiin sisätiloihin yrityksiä, jotka eivät tarvitse esimerkiksi tilaa ylöspäin. Messujen yleisömagneetti oli 2000 tonnin kapasiteetin omaava, kiinalaisen  XCMG:n valmistama tela-alustainen ristikkopuominosturi. Sen maksimi nostokorkeus puomilla ja jibillä on 156 metriä.

Investointeja tulossa

Kiinassa omia valmistajia riittää joka oksalle ja merkkikirjo on valtava. Kaikki suuret kansainväliset valmistajat ovat myös läsnä Kiinassa ja Bauman aikana julkistetaan aina lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Mm. Liebherr aikoo aloittaa pyöräkuormaajien pienimuotoisen valmistuksen kaivukonetehtaallaan Dalianissa. Ensimmäinen malli tulee olemaan L 556 II (140 kW/3,5 m3) ja markkinoilla huhtikuussa 2011. Saksalaisyritys avasi kaivukonetehtaansa Kiinaan kuusi vuotta sitten valmistamaan 23-25 tonnin kaivukoneita. Tämän vuoden valmistusmäärä on 500 konetta. Prosentuaalisesti se ei ole paljon, sillä tämän vuoden kaivukonemyynti Kiinassa tulee olemaan yli 150.000 yksikköä.

Japanilainen Sumitomo kertoo sekin lisäävänsä kaivukonetehtaansa kapasiteettia. Tehdas sijaitsee Tangshanissa, Hebein provinssissa. Nykyinen kapasiteetti 3000 kaivukonetta kasvatetaan viiteen tuhanteen. Nyt ohjelmassa ovat kaivukoneet 20-24 tonnin kokoluokissa, mutta mallistoon lisätään vielä 36 tonnin kaivukone.

Caterpillar aikoo rakentaa 300 miljoonan dollarin moottoritehtaan Tianjiniin. Uusi tuotantolaitos tulee olemaan kolmas paikka, missä valmistetaan 3500 –sarjan moottoreita. Tehtaan tuotanto tullaan pääasiassa myymään Kiinaan ja muualle Aasiaan.

Seuraava Kiinan Bauma on 27.-30.11. 2012.