Uutiset

Työkoneet

Kierrätysosaaminen kiinnosti omanilaisia

Viisihenkinen, arvovaltainen omanilaisvaltuuskunta on lähes viikon mittaisella Suomen vierailulla tutustuen suomalaiseen ympäristöteknologiaan. Valtuuskunnan jäsenet ovat valtio-omisteisen yhtiön Beahin hallituksen jäseniä sekä kehitysjohtaja. Keskiviikkona valtuuskunta tutustui Kuusakosken Heinolan tehtaaseen ja Ekopark Lahteen.

Omanilaisia kiinnostaa suomalainen ympäristötekniikka käsittäen vaarallisten jätteiden käsittelyn, jätteestä energiaa ratkaisut sekä kierrätys, mistä erityisesti sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (WEEE) ja romuautojen (ELV) kierrätys. ”Lainsäädäntö, korkea teknologian laitteistot sekä oppi kiinnostavat erityisesti, ” kertoi Tarig Ali Al Amri, Beach-yhtiön pääjohtaja.

Beah on omanilaisten ympäristöpalveluista vastaava yritys, jolla on vaikutus- että päätäntävaltaa sekä käytössään rahaa satoja miljoonia euroja. He käytännössä vastaavat sulttaanikunnan jätehallinnosta ja tavoitteena on luoda Omanista kestävän kehityksen maa. Suomi olisi ihanteellinen kauppakumppani erityisesti siitä syystä, että maat ovat kooltaan lähes samankokoiset.

Suomen vierailua isännöi Eera Oy, joka on koonnut FMEA:an (Finnish Material Efficiency Alliance). FMEA:aan kuuluu Kuusakosken lisäksi merkittäviä suomalaisia ympäristöteknologian vientiyrityksiä mm. BMH Techology, Econet, Inspecta, Oilon, Valmet ja VEO, FMEA:n tavoitteena on toimittaa ulkomaille suomalaista cleentech-tietotaitoa. FIMEA:n puolesta vierailua koordinoiva Martti Malmivirta totesi, että jatkoneuvotteluista on jo sovittu.

Lue seuraavaksi