Uutiset

Työkoneet

Keslalta uusia ohjauksia puutavaranostureihin

Kesla esitteli Metkossa sähköisen ProC-ohjausjärjestelmän avohallintalaitteeseen sekä ProMotion-ohjauksen, joka on kokonaan uusi tapa ohjata puutavaranosturia.

Keslan autonostureista vastaava myyntipäällikkö Marko Härkönen kertoo, että sähköiselle ohjaukselle avohallintalaitteissa on kysyntää erityisesti Keski-Euroopan markkinoilla. ”Nyt itse kehittämäämme ProC-ohjaukseen on suunniteltu asianmukaiset sääsuojaukset, jotka mahdollistavat sähköisen ohjauksen käytön myös avohallintalaitteessa. Kokonaan uudistettu avohallintalaite on myös entistä tyylikkäämpi ja ergonomisempi, sekä vie vähemmän tilaa.” Myyntiin tuotteen luvataan tulevan vuoden 2017 aikana.

Metkossa oli mahdollisuus tutustua koeajon muodossa sähköisen ProC-ohjausjärjestelmän avohallintalaitteessa.

ProMotion on puolestaan älykäs ohjausjärjestelmä, joka ohjaa useita puomiston toimintoja automaattisesti käyttäjän haluaman liikkeen saavuttamiseksi. Ohjaus on helposti opittavissa ja erittäin helppo käyttää, mikä näkyy tehokkuuden nousuna. Optimoiduilla liikeradoilla liikuttaessa myös energiankulutus vähenee.

”ProMotion-ohjaus vähentää myös äkkinäisiä liikkeitä ja värähtelyjä, mikä vähentää nosturiin kohdistuvaa rasitusta”, kertoo Härkönen. Vielä konsepti- ja testausvaiheessa oleva järjestelmä on tulossa kaupallisena versiona saataville ensi vuoden aikana.

Kesla esitteli Metkossa myös useita pienempiä uutuuksia puutavaranostureihinsa. Esimerkiksi Kesla 21 -sarjan nostureihin on nyt sisäpuolisen letkutuksen lisäksi tarjolla myös ulkopuolinen letkutus ja 2112-malliin on tullut irrallisen tukijalkapalkiston lisäksi mahdollisuus valita integroidut tukijalat, jotka ovat erillistä tukijalkapalkistoa selvästi kevyemmät.

Lue seuraavaksi