Uutiset

Työkoneet

Kesla City-nosturimallisto laajenee

Keslan kehittämällä Prostability-vakaudenhallintajärjestelmällä varusteltujen nostureiden valikoima laajenee huimasti. Nyt järjestelmä on saatavilla Z-puomisten mallien lisäksi useisiin 12-17 tonnimetrin suorapuomisiin nostureihin.

Kuljetus-Logistiikka -näyttelyssä esillä ollut Kesla T12 City 97:n ulottuma on 9 710 millimetriä ja nostokyky kahdeksaan metriin on 1 490 kilogrammaa. Hiekkaa.fi  mättää Prostability -järjestelmällä varustetulla nosturilla luonnollisesti hiekkaa, joko radio-ohjaimella tai sähköisesti joystickeilla.

Kesla-nosturit ovat työskennelleet metsässä jo vuosien ajan. Niiden kysyntä metsän ulkopuolella on ollut runsasta, mikä on vaikuttanut siihen, että Kesla kehitti toissa vuonna Prostability-vakaudenhallintajärjestelmän. Se mahdollistaa nostureiden käyttämisen hiukan vilkkaammissakin olosuhteissa, joissa vaaditaan EN12999-normin täyttämistä.  Aluksi vakaudenhallintaa oli saatavana vain 2117ZT-malliin, jota myytiin Ranskassa kierrätyskäyttöön nimellä Kesla ZT17 -recycling. Sittemmin tuotteella on koputeltu varovaisesti muitakin markkinoita, missä yhteydessä mallisto nimettiin City-mallistoksi.

Mallistossa kaikkiaan 19 City-nosturia

Talven aikana valmius Kesla Prostability-järjestelmään on saatu rakennettua kaikkiaan 19 nosturimalliin. Mallistosta löytyvät niin 12-, 14- ja 17-tonnimetrin Z-nosturit kuin 12-, 15- ja 17-tonnimetrin suorapuomiset nosturit, joista kustakin tarjolla on useita ulottumavaihtoehtoja. Nostureiden ohjaus onnistuu tällä hetkellä joko sähköisesti joystickeilla avohallintalaitteesta tai radio-ohjaimella. 

Työn alla on myös hytillinen versio, joka erityisesti pohjolan olosuhteissa on osoittautunut varsin halutuksi vaihtoehdoksi. Ensimmäiset hytilliset City-nosturit tulevat koekäyttöön loppuvuodesta 2019.

KESLA proSTABILITY huolehtii nosturin vakaudesta

City-nostureiden Prostability-järjestelmä seuraa valmistajan mukaan jatkuvasti nosturin liikkeitä. Se varoittaa kuljettajaa useista eri nosturin vakauteen vaikuttavista seikoista, kuten ylikuormasta, auton kallistumisesta ja maakontaktin katoamisesti. Lisäksi se estää nostomomenttia suurentavat toiminnot ääritilanteissa. Järjestelmästä on nähtävissä lukuisia tietoja nosturin tilasta muun lukien anturihäiriöt, virheloki, tukijalkojen ja nosturin asento sekä nostokapasiteetti kyseisessä asennossa. Järjestelmä tarjoaa myös mahdollisuuden rajattuun nostosektoriin ilman tukijalkoja.

Kesla City-nostureiden käyttökohteita ovat muun muassa jätteenkäsittely, metallinkierrätys, puutavaran, säkkien tai soran käsittely.

LUE MYÖS: Kongan Konepaja laajentaa Kesla-nostureiden myyntiä

Lue seuraavaksi