Uutiset

Työkoneet

Kendallille 40 vuotta täyteen

Voiteluaineita ja alan tarvikkeita maahantuova ja jälleenmyyvä perheyritys Oy Kendall Ab viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan. Vuonna 1979 perustetun yrityksen pääkonttori on sijainnut alusta alkaen Raumalla. Kendall markkinoi tuotteitaan ympäri koko Suomen. Monet jälleenmyyjät sekä öljyjen ja muiden voiteluaineiden käyttäjät ovat olleet Kendallin asiakkaana toiminnan alusta alkaen.

Ari Valtonen ehti vuosien varrella tehdä myös tuote-esittelyjä, kuten tässä.

Kendallin öljyjä käytetään urakointikoneissa, raskaassa kuljetuskalustossa, teollisuudessa, kilpa- ja henkilöautoissa sekä kevyemmässäkin kalustossa. Myös monet auto- ja konekorjaamot ovat Kendallin pitkäaikaisia asiakkaita.

40 vuoden aikana on matkan varrelle mahtunut monenlaisia vaiheita, joita juhlavuoden kunniaksi on mukava muistella. Perheyrityksessä on tyypillistä, että jossain vaiheessa tulee eteen pohdinta sukupolvenvaihdoksesta. Yrityksen perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Ari Valtonen päätti pari vuotta sitten, että on aika jäädä eläkkeelle. Kokonaan hän ei kuitenkaan irtautunut yrityksen toiminnasta, vaan siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi. Samalla voiteluaineiden maahantuontiyrityksessä tuli aika muutokselle.

”En koskaan ajatellut, että olisin perheyrityksessä mukana, mutta niin vain 12 vuotta sitten tulin mukaan öljybisnekseen”, sanoo nyt jo kaksi vuotta toimitusjohtajana toiminut Meli Valo hymyillen.

Meli Valo on johtanut perheyritystä nyt jo pari vuotta.

Perheyrityksen omistajat Ari ja Seija Valtonen sekä tyttäret Meli Valo, Sari Griffin ja Elina Kivimäki jatkavat 40 vuotta perustamisen jälkeenkin Kendallin tutuksi tulleiden vahvuuksien kehittämistä edelleen yhdessä yrityksen nykyisen kymmenen työntekijän voimin.

”Vahvuutemme ovat laadukkaat tuotteet, nopeat ja varmat toimitukset sekä erittäin ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta”, Meli Valo jatkaa. Kun listaan lisätään Kendallin erityisen tarkasti vaalimat arvot; asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja rehellisyys, ei ole ihme, että Ari Valtonen toistaa vielä nykyisinkin mielellään vanhaa keksimäänsä ”Laadun luotettavuutta” -slogania.

 

”Vuosien varrella meillä on ollut hyviä sloganeita, mutta nyt kun 40 vuotta on täynnä, haluamme uusia sävyjä myös markkinointiimme, sanoo Meli Valo. Tällä hän viittaa juhlavuoden kunniaksi lanseerattuun uuteen iskulauseeseen, ”Jos kone saisi valita”.

”Slogan kiteyttää erinomaisesti sen, mistä Kendallissa on kyse. Se on laatutuote, johon voi aina luottaa. Joka haluaa koneelleen parasta, tietää mitä valita”, tiivistää Meli Valo lopuksi.

Kendall on tunnettu merkki myös autourheilupiireissä.

 

LUE MYÖS: Täyden palvelun voiteluainetalo

 

 

Lue seuraavaksi