Uutiset

Työkoneet

Kalustoa ja tarvikkeita maanporaukseen – TerraRoc

TerraRoc valmistaa ja myy geoteknisessä porauksessa tarvittavia kulutustavaroita, kuten porauskruunuja, -vasaroita ja poraputkia. TerraRocilla on Suomen lisäksi valmistus- ja markkinointiyksiköt Skotlannissa ja USA:ssa. Terraroc Finland toimii Tampereella. Siellä toimii valmistuksen ja myynnin ohella myös tuotekehitystiimi, joka pyrkii kehittämään koko porausprosessin sujuvuutta. Tampereen yksikkö aloitti taipaleensa Rotexina ja nimi on jäänyt elämään puheisiin.

TerraRoc aloitti itsenäisenä toimijana vuonna 2019, kun ruotsalainen sijoitusyhtiö osti geoteknisen liiketoiminnan Epirocilta. Itsenäistä toimintaa edeltää toimiminen tunnettujen brändien alla, kuten H&F Drilling suppliesin, Ingersoll Randtin, Rotexin, Atlas Copcon ja Epirocin. Omien tuotteidensa myynnin ohella TerraRoc Finland toimii nykyisin myös Epirocin jälleenmyyjänä Suomessa. 
TerraRocilla kuunnellaan aina tarkalla korvalla asiakkaiden kokemuksia ja toiveita sekä pyritään toimittamaan uutuustuotteita käyttöön mahdollisimman nopeasti. 

Välineitä kaikkeen poraukseen 

TerraRocin poraustuotteiden käyttökohteita ovat tutkimusporaukset ja -kairaukset, kaivot, kaivokset, porapaalutukset, rakenteiden tuennat sekä ankkuroinnit. Tuotteita käytetään energia-, kaivos- ja rakennusteollisuuden kohteissa. Yritys kehittää tuotteitaan asiakkaan vinkkejä ja tarpeita kuunnellen, kuten kuvan Jätkäsaaren työmaalla Helsingissä, jota varten kehitettiin uusi versio TerraRoc Symmetrix G2 -maanporauskruunusta. Kohdetta urakoivan Skanskan taholta esitettiin toive porauskruunusta, jonka elinikä olisi aikaisempaa pidempi ja tunkeutuvuus parempi. Uutta tuotetta testattiin menetyksellä juuri Jätkäsaaren kohteessa. Tätä uutta Symmetrix G2 -porauskruunua käytettiin yhdessä Epirocin uuden 7-tuumaisen COP M7 -uppovasaran kanssa.

Tuotekehitys on jatkuvaa ja uusien tuotteiden kehitys tehdään aina huomioiden niiden yhteensopivuus aikaisempien tuotteiden ja välineiden kanssa. Tavoitteena on maksimoida työlaitteiden tehokkuus ja samalla minimoida laiterikoista aiheutuvia seisakkeja. Työn nopeutumisen ohella pyritään vähentämään ympäristökuormitusta sekä työkoneiden polttoaineenkulutusta. Siihen päästään, kun työvälineet toimivat kunnolla ja laitteisto on oikein mitoitettua.

USA ja Skotlanti 

USA:n toimipisteessä valmistetaan suuria, yli 9-tuumaisia uppovasaroita ja porauskruunuja, vasaroita ja kruunuja yhdistelmävasaroihin sekä paaluporia. Siellä tehdään myös timanttipinnoitetuilla nastoilla varustettuja kruunuja sekä uppovasaroita öljy- ja kaasuteollisuuteen. USA:n piste toimii jakelukeskuksena USA:han ja Kanadaan.
Skotlannin yksikkö on puolestaan erikoistunut kairaustuotteisiin ja halkaisijaltaan suurten porausten välineisiin. 

Noutovarasto 

Tampereen toimipisteessä työskentelee 20 henkeä. Siellä toimii edellä mainittujen toimintojen ohella myös noutovarasto, josta asiakkaat voivat itse noutaa tarvikkeita muutaman tunnin varoitusajalla. Yrityksellä on samanlainen noutovarasto myös Vantaalla. 

TerraRocin paalutustuotteilla on Traficomin käyttölupa LIVI/8088/06.04.02/2018 Liikenneviraston töihin. Tuotteiden kuormankantokyky sekä asennuksenkesto on testattu. Maanporaustuotteet valmistetaan Suomessa. Tehtaalla on käytössä yleisimmät laatujärjestelmät; ISO 9001, ISO 14001 sekä OHSA18001.
Lue seuraavaksi