Uutiset

Työkoneet

Kalmarin mobiilipukkinosturit Asyaportin laajennusprojektiin

Cargoteciin kuuluva Kalmar on allekirjoittanut sopimuksen Asyaport Liman A.S.:n (Asyaport) kanssa kuuden Kalmar Zero Emission -mobiilipukkinosturin (RTG) toimituksesta. Cargotecin vuoden 2019 viimeiseen neljännekseen kirjattu tilaus sisältää myös äskettäin julkaistuun Kalmar One -automaatiojärjestelmään kuuluvia SmartPort-prosessiautomaatioratkaisuja. Uudet laitteet toimitetaan vuoden 2020 viimeisen neljänneksen aikana.

Asyaport on turkkilaisen Soyuerin perheen ja Global Terminal Limitedin yhteisyritys, joka vastaa laituripaikoista ja terminaalikapasiteetista tärkeimmissä Mediterranean Shipping Companyn (MSC) käyttämissä satamissa. Asyaport on Turkin ensimmäinen jälleenlaivausliikenteen konttiterminaali, ja sen vuosittainen käsittelykapasiteetti on jopa 2,5 miljoonaa TEU:ta. Terminaali investoi kapasiteetin laajentamiseen, ja Kalmar-mobiilipukkinosturit toimitetaan laajennusprojektissa rakennettavalle uudelle konttikentälle.

Kalmar Zero Emission -mobiilipukkinosturissa on täysin sähköinen voimajärjestelmä, joka ei tuota päästöjä tai moottorimelua eikä tarvitse lainkaan hydrauliikkaöljyä. Pelkistetyn mallinsa ansiosta laite tarvitsee huomattavasti vähemmän huoltoa kuin dieselkäyttöinen RTG. 

Asyaportiin toimitettavat laitteet pystyvät käsittelemään kontteja 7 + 1 leveillä konttiriveillä yksi yli seitsemän kontin korkeudelle. Niiden nostokapasiteetti tarttujan alla on 40 tonnia. Laitteisiin tulee Kalmarin SmartFleet-etävalvontaratkaisu, jonka avulla terminaali voi hallita ja analysoida laitteiston tilaa, tuottavuutta ja huoltotarpeita ja tehdä vianmäärityksen. Turvallisuuden parantamiseksi laitteisiin asennetaan myös tarttujalle kehitetty Kalmar SmartProfile -törmäyksenestojärjestelmä.

Kadir Uzun, Asyaportin toimitusjohtaja: ”Valitsimme Kalmarin kumppaniksemme, koska heillä on johtavaa teknistä osaamista ja kyky räätälöidä mobiilipukkinosturit vaatimustemme mukaisiksi. Uusien mobiilipukkinosturien avulla voimme laajentaa terminaalimme kapasiteettia ja parantaa ympäristötehokkuuttamme.”

Mikko Mononen, Kalmarin EMEIA-alueen myyntijohtaja: ”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Asyaportin Kalmarin asiakkaaksi. Odotamme pitkää ja menestyksekästä kumppanuutta. Kalmar Zero Emission -mobiilipukkinostureiden avulla Asyaport voi vähentää kustannuksia ja lisäksi poistaa päästöt ja melun tinkimättä tuottavuudesta, luotettavuudesta tai joustavuudesta.”

 

Lue myös: Kalmarin nosturit ratkaisevassa roolissa terminaalin laajennuksessa

Lue seuraavaksi