Uutiset

Työkoneet

Kallistuvat kauhanpyörittäjät 2020 – Engcon

Lähestyimme kallistuvien kauhanpyörittäjien edustajia seuraavilla kysymyksillä koostettamme varten:

  • Mikä on mallistonne kattavuus tällä hetkellä? Kuinka monta mallia ja minkä kokoluokan peruskoneisiin? Mikä on suurin malli?
  • Valmistusmaa?
  • Minkä kokoluokan mallit ovat suosituimpia/myydyimpiä tällä hetkellä?
  • Onko tulossa uusia malleja tälle kaudelle? (Kesä 2020)
  • Mitä seikkoja uusissa malleissa on paranneltu? Mihin on kiinnitetty huomiota?
  • Mikä on huoltoverkoston/varaosapalvelujen kattavuus tällä hetkellä?
  • Sopivuus 3D-järjestelmiin?
  • Lisähydrauliikan läpivientimahdollisuus?
  • Etähallintamahdollisuus? -liitettävyys?
  • Muutoksia yritystoiminnassa? Nimityksiä?

Engcon

Engconin kallistuvat kauhanpyörittäjät syntyvät Keski-Ruotsissa, Strömsundin kunnassa sijaitsevalla tehtaalla. Mallistossa on tällä hetkellä kahdeksan kauhanpyörittäjää; EC02B, EC204, EC206, EC209, EC214, EC219, EC226 ja EC233. Ne on tarkoitettu käytettäväksi 1,5–33 tonnin kaivukoneissa. Suurin malli on EC233, ja se on tarkoitettu maksimissaan 33-tonnisen kaivukoneen lisälaitteeksi.

Myydyimmät Engconit löytyvät malliston keskeltä. Engconin Sami Keturin mukaan malleja EC209 (6–9 t), EC219 (14–19 t) ja EC226 (19–26 t) myydään eniten. Kuten myyntitilastokin osoittaa, myös entistä suurempien koneiden puomin päähän hankitaan kauhanpyörittäjiä.
”Mallisto ei tule tänä vuonna kasvamaan, mutta koko ajan olemassa olevaan mallistoon kehitetään parannuksia ja uusia ominaisuuksia”, sanoo Keturi ja harmittelee kevään konepäivien peruutuksia, joissa näitä asioita oli juuri tarkoitus esitellä.

Engconin mallisto on kokenut täydellisen uudistuksen muutamien viime vuosien aikana. Pääpaino uudistuksissa on ollut kauhanpyörittäjien kestävyyden parantaminen niin kotelorakenteen kuin siihen sijoitettujen komponenttien ja toimintojen osalta. Suunnittelussa huomioitiin myös huoltojen suorittaminen. Kun huoltojen tekeminen on helppoa, tulevat ne myös tehtyä. Näin laite pysyy pidempään toimintakunnossa. Tuotekehitystä tehtiin paljon kentältä, itse käyttäjiltä, saatuun palautteeseen perustuen.   

EC233 on Engconin malliston uusin ja samalla suurin malli. Se omapaino on 812 kilogrammaa.

Huoltoverkosto kattaa lähes koko Suomen.
”Tammisaaresta Rovaniemelle”, sanoo Keturi. Huolto- ja varaosapalvelua tarjoavat useimmat maarakennuskoneita myyvät koneliikkeet kauhanpyörittäjien myynnin ohella. Näiden lisäksi ympäri maata on noin 70 huoltokumppania varmistamassa laitteiden häiriöttömän toiminnan. Pääosa tarvittavista varaosista varastoidaan Suomessa.

Engconin liitettävyys 3D-järjestelmiin on Keturin mukaan täydellinen. Kaikki tunnetut koneohjausjärjestelmät ovat yhteensopivia Engconin kanssa. Lisäksi tiettyjä automaattisia, merkkikohtaisia toimintoja on kehitetty yhdessä Komatsun, Kobelcon ja Doosanin kanssa.

Engcon EC-Oil -automaattinen liitäntäjärjestelmä on veloitukseton vakiovaruste kaikissa Engconin puomikiinnikkeissä. Sen avulla voidaan kauhanpyörittäjälle ja sen läpi viedä hydrauliikkaöljyä, sähköä ja keskusvoitelun rasvaa. Automaattinen, veloitukseton liitäntäjärjestelmä on saatavana myös kauhanpyörittäjän työlaitekiinnikkeen ja hydraulisen työlaitteen välille, kun asiakas ostaa samalla kertaa Engconin hydraulisen työlaitteen. Työlaitteen irrottaminen kauhanpyörittäjästä sekä kauhanpyörittäjän irrottaminen peruskoneesta onnistuu vaivattomasti ohjaamosta käsin. Samalla kytkeytyvät automaattisesti myös läpivietävät linjat (hydrauliikkaöljy, sähkö, rasva). Automatiikka toimii yhtä lailla myös lisälaitteita kiinni kytkettäessä.

Etätukea varten on Engconeissa DC2-käyttöjärjestelmän etähallintaohjelma veloituksetta. Se tarjoaa kuljettajalle yhteyden laitteeseen Android-puhelimella sekä mahdollisuuden etätuen käyttöön. Etähallinnan avulla voi säätää kauhanpyörittäjän asetuksia, diagnosoida häiriötiloja sekä tehdä korjauksia. Lisäksi etähallinnan avulla voidaan laitteesta saada ennakkotietoa huoltotoimenpiteiden suorittamiseen sekä mahdolliseen varaosien tarpeeseen. Engcon Finlandin viimeisin miehistötäydennys tapahtui viime vuoden lopulla, kun ryhmään tuli mukaan ”Engcon-lähettiläs” Niko Skytte.Lue myös: Engcon päivittää DC2-ohjausjärjestelmän yhteensopivuuden parantamiseksi

Lue seuraavaksi