Uutiset

Työkoneet

Kaivinkone meni Norjaan – Thor Asbjørn Pohjoismaiden mestari taloudellisessa ajamisessa

Volvo Trucksin Pohjoismainen Super Eco Driver -finaali ajettiin Volvo Demo Centerissä Göteborissa, jossa 12 finalistia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ajoivat noin 9 kilometriä pitkän mäkisen ja mutkikkaan ajoreitin. Kilpailun ensimmäisessä osassa, semifinaalissa ajettiin kahdessa ryhmässä Volvo FH 460 ja Volvo FH 500 4×2 puoliperävaunuyhdistelmillä, joiden kokonaismassa oli 40 tonnia.

Neljä finaaliin selvinnyttä ajoi reitin 3,01–3,31 litran kokonaiskulutuksella.

Finaali ajettiin Volvo FH 540 ajoneuvoyhdistelmällä, 46 tonnin kokonaismassalla. Finalisteista ruotsalaiset Jan-Åke Hjalmarsson Örebrosta sai tulokseksi 3,71 litraa ja
seuraavaksi radan ajanut Bert ”Knatte” Johanssonin kokonaiskulutus oli 3,22 litraa. Norjalaisen Christer Halfdansenin kokonaiskulutus oli 3,27 litraa. Viimeisenä reitin ajanut Thor Asbjørn yllätti ja ajoi reitin ylivoimaisesti, 3,12 litralla. Näin finaali oli selvä ja palkinto meni Norjaan. -On hienoa olla Pohjoismaiden mestari taloudellisessa ajamisessa varsinkin kuljettajana, joka on kiinnostunut taloudellisesta ja ympäristöä vähemmän rasittavasta ajamisesta, toteaa kilpailun voittaja Thor Asbjørn.

Suomalaiset ajoivat semifinaalissa samassa ryhmässä ja sijoittuivat kaikki peräkkäin sijoille 3–5. Jouni Hievanen onnistui suomalaisista parhaiten. Mukana Pohjoismaisessa finaalissa olivat myös Harri ”Ykä” Siikaluoma sekä Petri Pohjanen.

Volvo Trucksille Pohjoismainen Super Eco Driver -kilpailu on ollut suuri menestys. –Meillä on ollut noin 1400 kuljettajaa kilpailussa ja samalla he ovat koeajaneet meidän polttoainetaloudellisia kuorma-autojamme noin 100:ssa eri jälleenmyyjäpisteessä ympäri Pohjoismaita ja Suomessakin 14 paikkakunnalla kilpailuun osallistui yli 200 kuljettajaa, kertoo Volvo Trucksin Suomen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Helena Tikkanen.