Uutiset

Työkoneet

Kääntä iskee Rammerin voimalla – Marakonin palvelu ensiluokkaista

Alavieskalainen Louhinta Kääntä Oy on kymmenvuotias maarakennuspalveluiden erikoisyritys, joka toimii kautta maan hyvin monipuolisissa työtehtävissä. Perheyritys on kasvanut vauhdilla ja tällä hetkellä yritys työllistää jo 23 alan ammattilaista. Yrityksen omistaa Markku Kääntä ja toimitusjohtajana toimii Tuomo Kääntä. Kun vielä konttorin puolella on saman perheen jäseniä, voi yhtiötä kutsua todellakin suomalaiseksi perheyritykseksi sanojen parhaimmassa merkityksessä.

Louhinta Kääntä Oy:n suurimmat urakat ovat louhintakenttien irrotusta sekä asutuskeskuslouhintaa ja toiminta hoidetaan kymmenen kaivukoneen, seitsemän poralaitteen ja kahden sora-auton voimin. Yrityksen ammattitaidon ja tehokkuuden kautta loppuvuoden tilauskalenteri on sekä miehistön että kaluston kohdalta täyttynyt täysin. Onnistumisen takana on osaavan henkilöstön lisäksi huippuluokan konekanta, jossa merkittävän osan muodostavat Rammer-iskuvasarat, joiden laatuun yritys on luottanut jo kuuden vuoden ajan. Huhtikuun alkupuolella Rammerit olivat kovassa käytössä olevalla KAK-konsernin Jyvässeudun Sora Oy:n louhinta-alueella Jyväskylän keskustan lähituntumassa.

Rammer kestää kovan työtahdin

Jyväskylän työkohteessa urakoiva Tuomo Kääntä kertoo Rammerien tulleen yrityksen valikoimaan suositusten kautta. ”Alalla työskentelevät tuttavani kehuivat merkkiä ja hankimme vuonna 2010 ensimmäinen Rammerin, jonka jälkeen merkki korvasi muut nopealla tahdilla. Viimeisimpänä investointinamme on ollut kolme Rammer 3288-iskuvasaraa, jonka jälkeen meillä on käytössä viisi Rammeria eri puolella maata. Uutuusvasaroille olemme arvioineet noin kolmen vuoden käyttöiän, mikä työn raskauden huomioon ottaen on kunnioitettava aika.”

”Olemme olleet hyvin tyytyväisiä Rammerin laatuun, josta osoituksena toimii merkkiuskollisuutemme. Merkin toimintavarmuus on ollut korkeaa luokkaa ja vasaroiden tehokkuus sekä lopputuotteen laatu ovat vastanneet korkeimpia vaatimustasoja. Rammer ei ehkä ole hankintahinnaltaan edullisin, mutta sen hinta-laatusuhde korvaa erotuksen hyvin nopeasti, eikä halvempia tuotteita ole ollut ikävä. Rammer-vasaroiden korkealuokkaiset materiaalit ja komponentit yhdistettynä tekniikan selkeyteen ovat taanneet toimintavarmuuden rankimmissakin urakoissa”, kertoo Kääntä.

Jyväskylässä Rammer 3288:n peruskoneena toimii Volvo EC 290 Cl -kaivukone, joka Tuomo Käännän mielestä mainiosti 2400 kilon painoisen vasaran yhteyteen. ”Tämän kokoluokan vasaralle mielestäni noin 30 tonnin kone on sopivan kokoinen ja sillä työ sujuu laadukkaasti, tehokkaasti, mutta samalla myös taloudellisesti. Vasara on kuljettajiemme mielestä helppokäyttöinen ja hyvä näkyvyys kohteeseen on myös hyvin tärkeää työn tehokkuuden kannalta. Erityiskiitoksen vasara saa ylisuurten lohkareiden rikotuksesta ja onpa sillä urakoitu onnistuneesti myös veden pinnan alla”, Kääntä lisää.

Marakon pitää minkä lupaa

Rammer-tuotteita edustava Marakon Oy saa Käännältä kiitosta palvelun tasonsa ansiosta. ”Meidän urakoittemme kaltaisissa työtehtävissä pitkiin keskeytyksiin ei ole varaa, joten huolto- ja varaosapalvelujen täytyy toimia saumattomasti. Yllättävien tilanteissa riittää yksi puhelinsoitto joko koneet meille myyneelle Vesa Terhivaaralle tai huollon Teuvo Soppelalle. Vasaroiden 500 tunnin väliset huollot on aina saatu hoidettua meille sopivissa ajankohdissa mahdollisimman vähillä häiriöillä urakoihin nähden. Ongelmatilanteissa apua on saatu aina hyvin nopeasti ja esimerkiksi varaosat on toimitettu suoraan kohteeseen vaikka lähes tiettömiin olosuhteisiin. Näissä tilanteissa palvelun tasoa osaa todellakin arvostaa ja Marakonin korkea ammattiylpeys ja työtä pelkäämättömyys näkyvät selkeästi”, kiittelee Kääntä.

Urakointia Hangosta Ivaloon

Jyväskylän urakka on tältä kertaa valmistumassa Käännän porukalta ja ryhmä koneineen siirtyy Ähtäriin, jossa osa yrityksen henkilökunnasta on jo työskennellyt jonkin aikaa. ”Tämä työ on toisaalta palkitsevaa, mutta kyllähän reissuhommien raskaus vie veronsa. Sesonkien kiihtyessä ammattitaitoista työvoimaa on välillä hankala löytää, mutta meidän seudullamme tekijöitä oikealla asenteella on vielä saatavilla.”

”Tänä vuonna tulemme irrottamaan kaikkiaan noin 2,5 miljoonaa tonnia materiaalia murskekentillä, mikä vaatii paljon niin henkilökunnalta kuin kalustolta. Rammer sekä Marakon muodostavatkin merkittävän osan toimintamme onnistumisessa ja vielä tämän vuoden aikana rivistöömme tulee liittymään yksi vielä yksi Rammer-iskuvasara”, Kääntä päättää.

Lue seuraavaksi