Uutiset

Työkoneet

Jungheinrichin hydrostaatti-uutuus saapui Suomeen

– Jungheinrichin vahvuuksia ovat ergonomia, energiataloudellisuus ja huoltoystävällisyys. Niihin on panostettu myös uusimmassa mallissamme. Vaikka tuotteemme ovat teknologialtaan edistyksellisiä ja sisältävät uusia innovaatioita, on Jungheinrichille ykkösasia kuitenkin asiakastyytyväisyys, sanoo Jungheinrich Lift Truck Oy:n toimitusjohtaja Aarre Viiala.

– Käyttäjien on ensin koettava trukki omakseen, siksi kaikkia pieniä teknisiä kikkailuja ei kannata heti varauksetta ottaa tuotantoon. Kokemuksemme mukaan moni käyttäjä arvostaa tätä Jungheinrichin lähtökohtaa. Emme halua olla innovaatiojohtaja, vaan valmistaja, jonka trukkeihin käyttäjät ovat tyytyväisimpiä.

Turvallinen valinta

Jungheinrichin slogan ”Se kannattaa” viittaa niin ostopäätöksen tekijälle kuin trukkia työssään käyttävälle turvalliseen valintaan.

– Vahvuutemme on myös se, että me olemme yksi yritys ja yksi merkki. Yhdellä omavaraisella tuoteperheellä voimme tarjota luotettavan ja katkeamattoman ketjun asiakkaan palvelemiseksi ensitapaamisesta huolto- ja korjauspalveluihin, kommentoi Viiala.
Viime kesänä Jungheinrich järjesti Vaasassa, Turussa, Tampereella ja Keravalla vierailleen kiertueen. Road Shown uutuuksia olivat entistä energiataloudellisempi ja helpommin ladattava sähkökäyttöinen vastapainotrukki EFG 213-220 sekä hydrostaattisella voimansiirrolla varustettu Jungheinrich 425s-435s -sarja. Viime vuonna kotimaassaan Saksassa esitelty hydrostaattitrukki on ollut menestys – niin testeissä kuin asiakkailta kertyneessä palautteessakin.

Volkswagenin taloudellisella moottorilla varustettu trukki on saatavissa diesel- ja nestekaasuversioina. Se siirtää parhaimmillaan 3500 kilon kuormia ja pinoaa 7,5 metrin korkeuteen. Hydrostaattinen voimansiirto takaa miellyttävän ja tehokkaan työskentelyn etenkin silloin, kun vaaditaan runsaasti suunnanvaihtoja. Nostovaiheessa 425s-435s lisää moottorin kierroksia automaattisesti kuorman mukaan.

– Tähän asti vahvin asema Jungheinrichilla on ollut sähkötrukeissa, mutta uutuuden myötä haastamme kilpailijat myös hydrostaattitrukkien sarjassa. Turvallinen ja ergonominen ohjaamo, sähköisesti aktivoituva pysäköintijarru, säädettävä ohjauspylväs muistilla ja erinomainen näkyvyys kaikkiin suuntiin herättivät huomiota myös kotimaan esittelykierroksella, kertoo Jungheinrich Lift Truck Oy:n myyntipäällikkö Mika Laatikainen.

Hyviä kokemuksia ja helppokäyttöisyyttä

Porkkanoita, punajuuria ja varhaisperunaa pakkaava laitilalainen Juuresvakka Oy oli ensimmäinen Jungheinrichin uuden hydrostaattitrukin tilannut suomalaisyritys. Oman trukkinsa Suomeen saapumista odotellessa trukin tulevista käyttäjistä Jaana Kesäläinen, Jani Vornanen ja Heikki Alanen kävivät katsastamassa uutuutta Road Show´ssa Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa.

– Tällä hetkellä Juuresvakalla on kaksi omaa ja yksi vuokrattu Jungheinrich-trukki. Myös lavansiirto- ja pinoamisvaunut on valittu Jungheinrichin mallistosta. Kovassa käytössä kertyneiden kokemusten pohjalta oli helppo päätyä myös uutta trukkia valitessa Jungheinrichiin, Jaana Kesäläinen kertoo.

Juuresvakka työllistää ympärivuotisesti runsaat 10 henkeä. Kesäsesongin kiireisimpään aikaan työntekijöitä tarvitaan jopa 30. Kesätyöntekijöiden kannalta on tärkeää, että työvälineen kanssa pääsee nopeasti sinuiksi. Siksi helppokäyttöisyys oli meille yksi syy valita Jungheinrich. Tärkeää on myös sujuva huoltopalvelu, jota keskittyminen yhteen merkkiin helpottaa, Kesäläinen perustele.

Uusi Jungheinrich Hydrostaatti

Jungheinrichin polttomoottorilla varustetut trukit valmistetaan Moosburgin tehtaalla Saksassa. 425s-435s sarjan trukit siirtävät jopa 3500 kg painoisia kuormia, pinoavat 7,5 metrin korkeudelle ja niiden hydrostaattinen voimansiirto on saksalaista laatua. Uuden trukkimalliston voimanlähteenä on VW-moottori, jota hyödynnetään niin diesel- (DFG) kuin nestekaasu (TFG) -versionakin. Pumput ja hydraulimoottorit toimittaa Bosch Rexroth. Jungheinrichin kehittämä järjestelmänhallinta takaa huippuluokan suorituskyvyn energiatehokkuudesta tinkimättä.

”Ajomukavuus ja korkea tuottavuus ovat ennen kaikkea hydrostaattisen ajovoimansiirron ansiota, erityisesti kiivastahtisessa työssä, jossa on jatkuvia suunnanvaihtoja”, toteaa Jungheinrich Lift Truck Oy:n toimitusjohtaja Aarre Viiala. Se merkitsee nopeita kiihdytyksiä sekä ripeitä, mutta silti kevyitä ja pehmeitä ajosuunnanvaihtoja. ”Tämä trukki on erinomainen tehtäviin, joissa vaaditaan runsaasti suunnanvaihtoja, esim. kuorma-autoja purettaessa ja kuormattaessa”, jatkaa Viiala.

Kierrosluku nousee automaattisesti nostovaiheen aikana. Siirtoajo ja hydrauliset toiminnot toteutuvat suoraan, täsmällisesti ja vaivattomasti hydrostaattisen voimansiirtoteknologian ansiosta. Viiden ennalta määritellyn työohjelman avulla – energiansäästötilasta maksimaaliseen suoritustehoon – kuljettaja pystyy joustavasti säätämään ohjelman työn mukaiseksi vain nappia painamalla.

Hydrostaattisessa voimansiirtoteknologiassa on vähän mekaanisia komponentteja, joten se on huoltoystävällinen ja helposti kunnossapidettävä.

Lue seuraavaksi