Uutiset

Työkoneet

Jungheinrichiltä uusi vetotrukki

Jungheinrich on esitellyt uuden EPS 110 –vetotrukin, joka on kehitetty sisä- ja ulkokäyttöön erityisesti henkilökuljetusta sekä pitkiä kuljetusmatkoja varten. ”Uudella vetotrukilla pitkät kuljetukset esimerkiksi lentokentillä sekä messu- ja tehdashalleissa hoituvat tehokkaasti”, kertoo Jungheinrichin vetotrukeista vastaava tuotepäällikkö Oliver Rosenthal. Jos trukkiin valitaan lisävarusteena saatava kuljetustaso, soveltuu se myös tavaroiden – ennen kaikkea pienosien kuljettamiseen. Trukin vetokuorma on 1 000 kiloa.

Uudessa vetotrukissa hyödynnetään Jungheinrichin sähkökäyttöisille trukeille tuttuun tapaan uusinta vaihtovirtatekniikkaa, jonka hyötysuhde on hyvä ja energiankulutus kauttaaltaan vähäinen. Trukki sopii Rosenthalin mukaan erinomaisesti intensiiviseen käyttöön. EPS 110:n ajonopeus on enimmillään 14 km/h, ja siinä on generaattorijarru. ”Trukin jarruttaessa energiaa syötetään automaattisesti takaisin akkuun“, Oliver Rosenthal valottaa.

Turvallisuuteen ja ergonomiaan on uuden vetotrukin suunnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota. Ajotason iskunvaimennus tasoittaa alustan epätasaisuuksien vaikutusta, umpikumirenkaat poistavat osaltaan tärinää ja kumimatto varmistaa luistamattomuuden henkilökuljetuksissa. EPS 110 -vetotrukissa on ergonominen, monitoiminen ohjausaisa. ”Toiminnot on merkitty selkeästi, mikä takaa käytön miellyttävyyden, intuitiivisuuden ja ennen kaikkea myös turvallisuuden”, Rosenthal kertoo.

Lue seuraavaksi