Uutiset

Työkoneet

JPT Jaskarilta monikäyttöinen kuljetussäiliö

Nosturin päähän asennettuna pesurampilla voidaan pestä esimerkiksi siltojen kaiteita ulkoapäin, jolloin lika ja pesuvesi eivät lennä sillan alta ajavien ajoneuvojen päälle. Tämä mahdollistaa pesujen tekemisen nyt myös päiväsaikaan.

Tähän asti kuorma-auton lavalle asennettavien pesu- ja suolaliuossäiliöiden käyttö on ollut sesonkiluonteista, lähinnä keväisin pesutyöt ja alkutalvesta teiden suolaukset. Kehitystyön tuloksena on syntynyt uusi monikäyttöinen säiliömalli, joka laajentaa huomattavasti säiliön käyttömahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin entisestään.

Uudet monikäyttösäiliöt VS 10 ja VS 12,5

Uudet vaihtolavarunkoiset Serco-säiliöt ovat kooltaan 10 ja 12,5 kuutiota ja tyyppimerkinnältään Serco VS 10 ja Serco VS 12,5. Myös vastaavia aikaisempia lavalle asennettavia malleja ja suurinta 15 kuution mallia valmistetaan toki edelleen. Serco-säiliöiden valmistus ei ole sinänsä muuttunut, edelleen ne valmistetaan ruostumattomasta teräksestä. Uutta sensijaan on JPT Jaskarin uusi ensi kesän aikana valmistuva raepuhallus- ja maalaushalli, jonka ansiosta Serco-säiliöiden valmistus suunnittelusta valmiiksi asiakkaan väreihin maalattuun säiliöön tapahtuu kokonaan JPT Jaskarin tuotantotiloissa.

Uusien omalla rungolla olevien säiliöiden ehkä toiseksi suurin muutos on se, että niihin voidaan syöttää rakeista suolaa, joka pystytään sekoittamaan säiliön omalla JCE-pumpulla liuokseksi ajon aikana. Tämä parannus mahdollistaa suolan lastauksen lähes missä vain, kun aikaisemmin säiliöön piti pumpata valmis liuos tietyssä paikassa. Suursäkeissä oleva rakeinen suola voidaan syöttää säiliön päällä olevasta 2,8×0,8 metriä olevasta luukusta joko pyöräkuormaimella tai auton omalla nosturilla. Lastausta helpottaa säiliössä oleva säkinrikkoja, joten turha kiipeily säiliön päälle jää pois. Kolme ensimmäistä uudenmallin Serco-säiliötä on mennyt YIT:n autoihin, joissa on nosturit lisäämässä myös osaltaan auton muita käyttömahdollisuuksia.

Uutta on myös säiliön takaosassa oleva suojakaappi, johon on sijoitettu 3” JCE-pumppu, Dynaset- korkeapainepumppu ja hydraulinen letkukela sekä muut rumpujen avauksissa ja painepesuissa tarvittavat välineet.

Säiliöiden muusta varustuksesta voidaan mainita tietenkin JPT Jaskarin patentoitu huntulevitin suolaliuoksen levitykseen mustan jään torjunnassa tai teiden kasteluun pölynsidonnassa. Levitin perustuu epäkeskeisyyteen, jonka ansiosta hienojakoiset pisarat leviävät laajalle alueelle.

Liikennemerkkipesuri auton etupuskurissa on myös tehokas väline liikennemerkkien ja -opasteiden puhdistamisessa lumesta ja liasta. Pesurin paine riittää jopa 20 metrin etäisyydelle, joten korkealla olevat opastetaulutkin saadaan puhdistettua. Jäätymisen estämiseksi pesurin suutin voidaan kääntää ajon ajaksi lämmitetyn kotelon sisälle harjoilla varustetusta aukosta.

Katujen, teiden, piha-alueiden ja esimerkiksi siltojen pesuissa käytettävä pesuramppi voidaan kiinnittää joko aurapuskuriin tai vaikka nosturin päähän. Tällöin voidaan pestä esimerkiksi siltojen kaiteita ulkoapäin, jolloin lika ja pesuvesi eivät lennä sillan alta ajavien ajoneuvojen päälle, minkä vuoksi pesut jouduttiin aikaisemmin tekemään yöaikaan.

Uusi varuste on myös Dynasetin korkeapainepesurin lisälaite – tierumpujen avausmyyrä, jolla saadaan jäätyneet ja tukkeutuneet rumpuputket tehokkaasti avattua. Avausmyyrä toimii kovalla paineella suihkuttaen samanaikaisesti vettä sekä eteen- että taaksepäin.

JPT Jaskari Oy

JPT Jaskari Oy on heinäkuussa 2005 perustettu konepaja, jossa työskentelee tällä hetkellä 15 metallialan ammattilaista aina suunnittelusta toteutukseen erilaisten projektien parissa. Yrityksen toiminta on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta samoin kuin henkilökunta on lisääntynyt joka vuosi yhdellä tai kahdella työntekijällä. JPT Jaskarin toimitusjohtaja Juha-Pekka Jaskari on valittu muun muassa 2009 valtakunnallisesti vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

JPT Jaskari valmistaa omina tuotteina Serco-tuotemerkillä tienhoitokalustoa sekä lisäksi tekee metalliteollisuuden alihankintaa. Köyliön Ristolassa sijaitsevasta 1850 neliön teollisuuskiinteistöstä löytyy resurssit erittäin monipuolisiin metallialan töihin. Lisäksi yritykselle on valmistumassa toimitilojen laajennus, joka nostaa tuotantotilojen kokonaispinta-alan 2300 neliöön . JPT Jaskari Oy sijaitsee aivan valtatie 12 välittömässä läheisyydessä, joka takaa loistavat kuljetusyhteydet yrityksen tuotteille ympäri maan. Yritys tekee asiakkaiden tilauksia omissa tuotantotiloissaan sekä suorittaa myös asennuksia asiakkaiden tiloissa.

www.jptjaskari.fi

Miika Nyrö 

Lue seuraavaksi