Uutiset

Työkoneet

Jousitettu telasto Bobcatin pienkuormaimiin

Bobcatin jousitettu alusta lisää ajomukavuutta.

Telaston alarullat on kiinnitetty runkoon lehtijousilla, jotka minimoivat alavaunun tärinöitä. Telarullat ovat jousitetussa systeemissä kiinteää versiota ylempänä ja koneen paino lepää rullien päällä. Valmistajan mukaan tästä seuraa se, että kone kääntyy helpommin.

Jousituksen ehdoton etu on myös se, että epätasaisella alustalla pystytään nyt pitämään parempaa nopeutta ja sora tai muu kannettava materiaali läikkyy kauhasta vähemmän.

Jousitusjärjestelmä on käytännössä huoltovapaa. Liikkuvia osia on vähän eikä edes rasvausta tarvita. Telarullat ovat kestovoideltuja ja suljettu rakenne pitää sisällään synteettisen öljyn.

Uusi alavaunun muotoilu estää Bobcatin mukaan maa-aineksen kerääntymistä rakenteisiin. Edellen valmistaja lupaa että ajovoimansiirron komponentit sekä hydrauliletkut on sijoitettu hyvin suojaan koneen rakenteisiin. Esimerkiksi ajomoottori on täysin koteloitu kiviä ja mutaa vastaan. Molemmat alavaunut, sekä perinteinen että jousitettu on huollon helpottamiseksi koottu samoista komponenteista.

Samalla kun jousitettu alavaunu on tullut optioksi, on myös vanhaan jäykkärakenteiseen tehty muutoksia. Esimerkiksi kriittisiä kohtia on vahvistettu ja alavaunun puhdistamista on helpotettu uudella ns. puhdistusaukolla. Myös jäykkää alavaunua on muotoiltu uudestaan maa-aineksen kertymisen vähentämiseksi.

Lisätiedot: www.bobcat.com

Lue seuraavaksi