Uutiset

Työkoneet

JCB:n kurottajia Stage V -aikaan

Euroopan markkinoille suunnattuja JCB:n kurottajia saa nyt Stage V -päästönormit täyttävillä moottoreilla. Mallista JCB 531-70 aina malliin 540-200 on kurottaja varustettu JCB 448 DieselMax -moottorilla. Tehoa moottorista saadaan 81 kilowattia (109 hv).  

JCB on julkaissut päivitetyn kurottajamalliston. Koneiden voimanlähteenä on 81-kilowattinen JCB 448 DieselMax -moottori, joka täyttää Stage V -päästönormit. Uusi moottori täydentää JCB:n Stage V -moottoritarjontaa, jossa on jo vuonna 2019 julkaistu JCB 430 DieselMax. Tehoa tuosta pienemmästä moottorista saadaan 55 kilowattia.

Uusi moottori sisältää nykyaikaista teknologiaa, joiden avulla Stage V -päästönormit saavutetaan. Moottoreissa on hapetuskatalysaattori DOC), integroitu dieselpartikkelisuodatin (DPF) sekä selektiivinen katalyyttinen pelkistys (SCR). Nämä kaikki on pakattu yhteen, kompaktin kokoiseen pakettiin.     

Pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) ei tarvita. Moottorissa on yksinkertaisempi, elektronisesti ohjattu turboahtimen proportionaalinen hukkaportti. Se korvaa aikaisemman säätyvägeometrisen ahtimen. Uusien ruiskutussuuttimien myötä saadaan enemmän sykäyksiä per työkierto.
”Myös moottorin kylmäkäynnistyvyys on parempi”, luvataan JCB:ltä.

Kurottajissa on nyt suuremmat polttoaineensuodattimet. Niiden micron-luku ei ole kuitenkaan muuttunut. Vesikupin tilavuus on kasvanut viisinkertaisesti poistuviin T4F-moottoreihin verrattuna. Uusi moottori on fyysisiltä mitoiltaan samankokoinen kuin edeltäjänsä, joten kurottajan mitat, kääntösäteet ja konepeiton linjat säilyvät ennallaan. Näkyvyys oikealle, yli moottoritilan on parantunut hieman. Pakoputki ei ole enää näkökentässä, vaan sen ulostulo on uudessa, integroidussa maskissa.

Stage V -moottoreissa on myös automaattinen moottorin pysäytysjärjestelmä. Moottori sammuu itsestään, jos tyhjäkäyntiä on jatkunut yli kolme minuuttia. Tämä vähentää polttoaineenkulutusta sekä työmaan pakokaasupäästöjä.

Hiukkassuodattimen regenerointiin on tarjolla neljää tilaa; Passive, Active, Manual ja Service. Passive- ja Active-tilassa koneella voi jatkaa työskentelyä ilman tehonpudotusta.  Manuaalista regenerointia varten on kurottaja pysäytettävä esimerkiksi ruokatauon ajaksi. Manuaalista regenerointia tarvitaan vain, jos Active-regenerointi on pysähtynyt kesken 20–30 kertaa. Tai jos kertyneen noen määrä edellyttää sitä. Service-tilan regenerointi on tarkoitettu valtuutetun huoltokorjaamon suoritettavaksi. Partikkelisuodattimen nokimäärää voidaan helposti tarkastella huoltokorjaamon JCB LiveLink telematics -järjestelmällä.

Kompaktin kokoisissakin  Stage V

Myös JCB:n kompaktit kurottajat 516-40 ja 520-40 täyttävät nyt Stage V -päästönormit. Niiden vapaasti hengittävä ja epäsuoralla polttoaineenruiskutuksella varustettu moottori on Perkinsiltä. Moottorin iskutilavuus on 1,7 litraa ja tehoa siitä irtoaa 19 kilowattia (25 hv). Vääntöä moottorista saadaan 98 newtonmetriä molemmissa malleissa.    


Ominaisuuksia:

  • Stage V -moottorit ilman pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR)
  • Moottorin automaattinen pysäytys (auto stop) vähentää tyhjäkäyntiaikaa sekä polttoaineenkulutusta
  • Neljä erilaista regenerointimoodia seisonta-aikojen vähentämiseksi
  • Kurottajien mitat säilyneet muuttumattominaJCB-kurottajat tuo maahan ja jälleenmyy Mateko Oy.


Lue seuraavaksi