Uutiset

Työkoneet

JCB täydentää pyöräkuormaajaperhettään

Englantilainen JCB on uudistanut kompaktilinjan pyöräkuormaajaperheensä ja viimeisimmät lisäykset ovat JCB 407 (5,0 t/48 kW) sekä JCB 403 (2,5 t/26 kW). Tuore tulokas on myös 10,5 tonnin painoinen pääkuvan 419K (139 kW). Suomen maahantuoja Mateko Oy lupaa uusien koneiden tarjoavan todellista työskentelyn nautintoa.

”Kaikkien uusienkin mallien varustelutaso on äärimmäisen korkea ja suomalaisten urakoitsijoiden vaatimusten mukainen”, lupaa tuotepäällikkö Eetu Tyster Mateko Oy:stä.

JCB 407.

Pienin nyt esitelty uutuusmalli 403 kulkee maksimissaan 30, malli 407 noin 35 ja suurin 419K 50 kilometriä tunnissa. Malleissa 407 ja 409 on vakiona kaksi hydrauliikkaa jatkuvalla virtauksella, aisaston jousitus, lukot akseleilla ja ilmastointi. Saatavana on myös korkeamman hydraulituoton omaavat, niin sanotut High-Flow mallit. Tällöin 409:n tuotto on 119 ja 407:n 96 litraa minuutissa.

Pienin malli 403 on ahtaiden paikkojen erikoiskone, sillä sen korkeus ohjaamon kattoon on vain 2,2 metriä. High-Lift aisastolla päästään reiluun kuormauskorkeuteen, sillä tappikorkeus on yli kolme metriä. Moottorimerkki on Kubota, akselit on ZF:n valmistamat ja voimansiirto taattua Bosch-Rexroth laatua.

Kaksi pienintä mallit ovat alle 55 kilowatin tehoisia, joten nitä ei koske kaikkein tiukimmat Stage IV -määräykset. Näin niissä selvitään ilman AdBlue:ta tai partikkelisuodatinta. Mallissa 419K sen sijaan SCR ja urealiuos ovat käytössä, mutta ei partikkelisuodatinta. Moottori on kuusisylinterinen Cummins QSB. Varsinkin siirtyminen työkohteesta toiseen tällä on nopeata. Ei yksistään 50 kilometrin tuntinopeuden, mutta myös muunninlukon ansiosta. Edeltäjäänsä isommat akselit sallivat rengaskooksi jopa 20.5R25.

JCB 403.

”Kaksi ohjaamosta virtaus säädettävää proportionaaliohjattua lisähydrauliikkaa jatkuvan virtauksen toiminnolla mahdollistavat erilaisten työlaitteiden jouhevan käytön. Tässä 419K-koneessa on myös uusi, isommista malleista tuttu CommandPlus ohjaamo”, valistaa Tyster edelleen.

Kaikki yli 55 kilowatin tehoiset JCB-pyöräkuormaajat ovat nyt päivitetty SCR-tekniikalla Stage IV-aikaan. Mallisto kattaa painoluokat 2,5-22 tonnia.

Mateko Oy vastaa JCB-tuotteiden maahantuonnista, myynnistä ja jälkimarkkinoinnista. Nämä uudet pyöräkuormaajamallit, kuten kattava valikoima muitakin JCB-tuotteita, ovat saatavilla myös vuokrakäyttöön CE Rental Oy:n kautta. Mateko esittelee kattavaa mallistoaan sekä Maxpo-näyttelyssä (7.-9.9.) että Lepaalla (17.-19.8.).

Lue myös: JCB on myös vahva komponenttivalmistaja.

Lue seuraavaksi