Uutiset

Työkoneet

JCB panostaa moottorivalmistukseen ja luo satoja työpaikkoja

Tuotekehitys on alkanut Derbyshiren tehtaalla, missä JCB Dieselmax –moottoreiden valmistuskin sijaitsee. Alkuun töitä on tarjolla 50 insinöörille, joiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä. JCB lupaa valmistuksen aloittamisen jälkeen 300 uuden työpaikan syntymistä vuosien 2016-2021 välillä. Tulevaisuudessa uudet työpaikat tulevat sijoittumaan myös Staffordshiren ja Wrexhamin tehtaille.
”Dieselmax –moottoreiden valmistus alkoi vuonna 2004 ja nyt uuden sukupolven moottoreiden myötä tulemme nostamaan tehokkuuden, tuottavuuden ja polttoainetalouden uusiin ulottuvuuksiin”, lupaa JCB:n johtaja Alan Blake.
”Uuden moottorin ansiosta pärjäämme kilpailussa entistä paremmin ja uskomme moottorimyynnin kasvavan nopeasti vuoden 2016 jälkeen”, jatkaa Blake ja muistuttaa, että moottoreita myydään myös muille konevalmistajille enenevissä määrin. Viime vuonna JCB avasi moottoritehtaan myös Intiaan.
Tällä hetkellä Dieselmax –moottori on jo 70 prosentissa omista konemalleista. Vuonna 2006 JCB Dieselmax teki dieselajoneuvojen maailmanennätyksen Bonnevillen suola-aavikolla. Erikoisauton nopeudeksi kellotettiin tuolloin 564 kilometriä tunnissa.

Lue seuraavaksi