Uutiset

Työkoneet

Jättikauppa Amerikassa – Caterpillar ja Bucyrus yhteen

Kahden vahvan brändin yhdistyminen vahvistaa Caterpillarin ykkösasemaa maailman suurimpana maarakennuskonevalmistajana. 125 –vuotias Bucyrus osti taannoin Terexin koko kaivoskonetuotannon ja sen tuoteohjelmassa onkin tukku maailman suurimpia kaivoskoneita ja louhosautoja. Näitä esiteltiin mm. viime kevään Baumassa. Ohiossa sijaitseva Bucyrus on saanut nimensä sijaintikaupungin mukaan ja Amerikassa se on varsin tunnettu merkki, Mm. Panaman kanavaa on rakennettu yrityksen koneilla.

Kaivostoiminnan vilkastuminen maailmanlaajuisesti ja etenkin Kiinassa ja Intiassa toimi katalysaattorina kaupalle, kerrotaan Caterpillarilta.

”Nyt on oikea aika investoida kaivossektorille. Me odotamme urbanisoitumisen jatkuvan maailmalla ja kaivostoiminta palvelee kehittyvienkin maiden modernisoimista. Matalalla olevat korot ja maailman talouden elpyminen loivat nekin oivat puitteet kaupalle”, sanoo Caterpillarin pääjohtaja Doug Oberhelman.

Bucyrus on liikevaihdoltaan noin kymmenesosa Caterpillarin vastaavasta. Yritysten yhdistymisellä lasketaan saavutettavan 400 miljoonan dollarin säästöt vuoteen 2015 mennessä.

Kaupan julkistamisen jälkeen molempien yritysten osakkeet ovat olleet vahvassa nousussa.

Katso Oberhelmanin haastattelu tästä

Internet-osoitteet: