Uutiset

Työkoneet

Janne Haapavirta on maamme taitavin trukinkuljettaja

Toyota GP on vuosittain järjestettävä trukin taitoajokilpailu, joka koostuu vuoden aikana eri puolilla Suomea järjestettävistä karsintaosakilpailuista. Osakilpailujen parhaat kuljettajat pääsevät alkusyksyn finaaliin, joka tänä vuonna järjestettiin PacTec-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Tiistaina ja keskiviikkona käydyt alkukarsinnat osoittautuivat kovatasoisiksi ja kilpailijoina oli niin ensikertalaisia kuin kokeneitakin kuljettajia. Toisena karsintapäivänä nähtiin myös naisia ajamassa. Kaiken kaikkiaan tiistain ja keskiviikon karsintoihin osallistui noin 100 kilpailijaa.

Torstaiksi Toyotan ratamestarit rakensivat uuden radan varsinaista finaalia varten. Yllätyksenä kilpailijoille rakennettiin myös BT:n työntömastotrukilla suoritettava temppurata, josta oli mahdollisuus saada hyvitystä varsinaiseen finaalisuoritukseen. Varsinaisessa finaalissa kisakoneena toimi Toyotan kolmipyöräinen Traigo sähkövastapainotrukki. Jännitys oli huipussaan runsaslukuisen yleisön seuratessa katse tarkkana kilpailijoiden suorituksia. Nopeus ja tarkkuus olivat päivän sana ja finaalin taso oli kova. Ratamestarit olivat tiukkoina virheiden suhteen ja montaakaan täysin virheetöntä suoritusta ei nähty.

Jännittävän finaalin lopputuloksena viime vuoden hallitseva mestari Janne Haapavirta Vähälä Oy:stä nappasi jälleen mestaruuden ja palkintona olleen matkalahjakortin. Jannen voittoaika oli aivan ylivoimainen 1,49. Toiseksi sijoittui Sami Nieminen Inex Partners Oy:stä ajalla 2,21 ja kolmanneksi sijoittui Jari Torkkel TTT:ltä ajalla 2,24.: ”Oli upeaa tulla puolustamaan mestaruutta ja napata se uudestaan. Olo on hieno, sillä kilpailu oli kovaa”, totesi voittaja juuri julkituotuja tuloksia.

Toyota GP 2013 tulokset

 1. Janne Haapavirta, Vähälä Oy ajalla 1,49
2. Sami Nieminen, Inex Partners Oy ajalla 2,21
3. Jari Torkkel, TTT ajalla 2,24
4. Atte Kivioja, Expolions Oy ajalla 2,32
5. Sami Hynninen, DB Schenker ajalla 2,35
6. Vesa Hynynen, Suomen Messut ajalla 2,42
7. Kalle Tuominen, DB Schenker ajalla 2,46
8. Ronny Hosell, Botnia Vihannes Oy ajalla 2,49
9. Niklas Päros, Botnia Vihannes Oy ajalla 3,14
10. Per Sturbacka, Mini-Maid Oy ajalla 3,18
11. Tero Kärkkäinen, Junkkari Muovi Oy ajalla 3,21
12. Miikka Mahilainen, Neste Oil ajalla 3,33
13. Ville Puustinen, Oy Saimaa Terminals ajalla 3,56
14. Teemu Luuri, Lahden Autokori Oy ajalla 4,53

Lue seuraavaksi