Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco valmiina Dakar 2019 -kilpailuun

Team Petronas De Rooy Iveco osallistuu 41. Dakar-ralliin neljällä Iveco Powerstarilla. Tiimin kuljettajina toimivat Gerard De Rooy, Federico Villagra, Ton van Genugten sekä Maurik van den Heuvel. Dakar-kilpailu ajetaan Perussa, Etelä-Amerikassa, 6.-17. tammikuuta.

Valmistelut maailman vaativimpaan rallikilpailuun ovat täydessä käynnissä: Ajoneuvoille on suoritettu lähtötarkastukset Le Havressa ja ne on lastattu Peruun menevään laivaan. Kaksi ykköskuljettajaa, Gerard De Rooy ja Federico Villagra sekä kaikkien aikojen vahvin Petronas De Rooy Iveco -tiimi pyrkivät uusimaan viime vuoden Afrikan Eco Racen ja Dakarin vuosien 2012 ja 2016 voitot.

Team Petronas De Rooy Iveco lähtee äärimmäisiin kisamaastoihin neljän Iveco Powerstarin voimin. Iveco on yhdeksän vuoden ajan ollut Team Petronas De Rooy Ivecon virallinen tukija, joka on tarjonnut tiimin käyttöön ajoneuvot, moottorit ja varaosat. Tiimijohtaja Gerard De Rooy kilpailee jäykkäakselisella Iveco Powerstarilla, jolla hän saavutti Africa Eco Race 2018:n voiton. Gerardin ja hänen tiiminsä neljä Powerstaria on varustettu jopa 1 000 hevosvoiman tehoisilla FPT Industrialin suunnittelemilla Iveco Cursor 13 -moottoreilla.

Dakar 2019, joka on legendaarisen kilpailun 41. järjestämiskerta – ja 11. kerta Etelä-Amerikassa – ajetaan tällä kertaa kokonaan Perussa. Kilpailu alkaa ja päättyy maan pääkaupungissa Limassa. Ralli koostuu kymmenestä kovasta erikoiskokeesta, joiden yhteispituus on lähes 3 000 kilometriä. Koko kilpailun pituus siirtymineen on 5 600 kilometriä. Noin 70 prosenttia kilpailusta ajetaan hiekalla, mikä tekee kilpailusta osallistujille erityisen haastavan.

”Odotamme innolla, että ajoneuvomme joutuvat testiin maailman kovimmassa rallikisassa ja osoittavat jälleen kerran, että Iveco-maastoajoneuvojen maine korkealaatuisina ja luotettavina työkaluina on ansaittu”, sanoo Ivecon toimitusjohtaja Pierre Lahutte.

Gerard De Rooy, Dakar-voittaja vuosina 2012 ja 2016, lähtee yhdessä kakkoskuljettaja Moi Torrallardonan kanssa tavoittelemaan uutta voittoa Iveco Powerstar Evo 3:lla. Mukana Powerstarin kyydissä on myös mekaanikko Darek Rodewald, joka varmistaa tekniikan toimivuuden koko kilpailun ajan.

Muut Team Petronas De Rooy Iveco -autokunnat ovat Federico Villagra – Ricardo Torlaschi – Adrian Yacopini, Anton van Genugten – Bernardus Der Kinderen – Peter Willemsen sekä Maurik van den Heuvel – Peter Kuijpers – Martijn van Rooij.

Tiimin sponsorina ja teknisenä kumppanina toimii jo kahdeksatta vuotta peräkkäin Petronas Lubricants International, jonka valikoimiin kuuluu mm. Ivecon kanssa yhteistyössä kehitettyjä niin kevyisiin kuin raskaisiinkin ajoneuvoihin soveltuvia voiteluaineita, käyttönesteitä ja muita tuotteita.

Lue seuraavaksi