Uutiset

Työkoneet

Irrotettava tartuntakoura Engconilta

Vuonna 1994 Engcon esitteli EC20-rototilttimalliin tarkoitetun integroidun tartuntakouran, minkä jälkeen yhä useammat ovat havainneet edut, joita kouratyökalun jatkuva mukanaolo tarjoaa. Nyt on integroitujen tartuntakourien seuraavan sukupolven aika.

Uudet mallit ovat jälkiasennettavia, ja ne on sovitettu Q-Safea varten. Q-Safe on Engconin uuden sukupolven turvallinen työlaitekiinnike, joka tekniikkansa ansiosta estää virheellisen lukituksen ja näin myös kauhan tai muun työlaitteen irtoamisen.

Uuden sukupolven kourakasetissa on ainutlaatuinen rakenne: kaksi tukevaa koukkua toisella puolella sekä kestävä ja yksinkertainen kouran lukitus vastakkaisella puolella. Kouran hydrauliikka kytketään yhdellä kädenliikkeellä, joten uusi koura on erittäin helppo kiinnittää ja irrottaa samalla, kun sen kiinnittyminen on toteutettu varmalla tavalla.

Kuten aiemmissa malleissa, myös uuden sukupolven integroiduissa kourissa on sisäänrakennettu kuormanpitoventtiili, joka estää kouran tahattoman avautumisen muita rototiltin toimintoja aktivoitaessa.

”Turvallisuus on aina etusijalla uusia tuotteita kehittäessämme, ja näin on myös uuden irrotettavan kouramme kohdalla”, Engconin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson kertoo.

Uutuus tuo mukanaan monia etuja. Koura on 15 asteen kulmassa pyöritystasoon nähden, joten esim. esineisiin on helpompi tarttua maksimiulottumalla ja ote on entistä pystysuorempi, kun rototilttiä pyöritetään 90 astetta. Vaste on myös mahdollista vaihtaa, joten kohteisiin voidaan tarttua erilaisilla otteilla (esim. kumitettu, uritettu). Tarttujan pihtiosat on valmistettu korkealujuusteräksestä maksimaalisen turvallisuuden ja kestävyyden takaamiseksi.

Katso video kouran toiminnasta täältä.

Kouraan sovitettua kauhasarjaa kehitetään rinnakkain uuden kouran kanssa: kauhan takapuoli muotoillaan niin, että siinä oleva syvennys on linjassa kouran vasteen kanssa ja toimii siten pidennettynä tukena tartuttavalle kohteelle, kuten tolpalle tai putkelle.

Muissa työlaitekiinniketyypeissä säilytetään integroitujen kauhojen nykyinen kiinteä rakenne.

Uuden kouran myynnin arvioidaan alkavan vuodenvaihteessa 2015–2016.

Lue seuraavaksi