Uutiset

Työkoneet

Internet of Everything -ratkaisu

Responda 113 kehittää hälytyskeskusteknologiaansa aloittamalla yhteistyön kansainvälisen IoT-palvelualustayrityksen BaseN:n kanssa. Responda 113:n hälytyskeskustekniikkaan integroituva BaseN alusta on vikasietoinen ja reaaliaikainen tiedonkeruu-, analysointi- ja tallennusjärjestelmä. Alustan ominaisuus käsitellä luotettavasti ja skaalautuvasti tietoa antaa Responda 113:lle mahdollisuuden kytkeä mikä tahansa sensori, automaatiojärjestelmä, rannetietokone, murtohälytin tai muu vastaava elementti hälytyskeskukseen jatkokäsittelyä varten.

Responda 113 on teollisen internetin palvelutuottaja. Asiakkaan keskittäessä kaikki 24/7 valvonta- ja hälytyskeskuspalvelunsa, voidaan muodostaa paras reaaliaikainen tilannekuva ja ohjata esimerkiksi avustava yritys korjaustyöhön oikea-aikaisesti tai korjata mahdollinen riskitilanne etätyönä. Responda 113 on riippumaton vartiointi- ja huoltoliikkeistä, joten palveluntuottajat näille osa-alueille valitaan asiakkaan tarpeiden mukaan.

Responda 113 voi uudella järjestelmällä tarjota hälytysten analysointia ja käsittelyä kaikille toimijoille nopeasti ja luotettavasti toimialasta riippumatta. BaseN-alustalla luodaan rajapinnat kone- ja laitevalvontaa varten. Yhteistyössä Responda 113 ja BaseN mullistavat teollisen internetin kone- ja laitevalvonnan prosessit reaaliaikaisella tietoon perustuvalla operoinnilla, tekevät tiedonkulusta ja raportoinnista automaattista sekä antavat merkittävästi aiempaa kehittyneemmät valmiudet reagoida oikein eri tilanteissa.

”BaseN:n alusta nopeuttaa kykyämme integroida luotettavasti asiakasyrityksen järjestelmät hälytyskeskukseen tiedon reaalikaista jalostamista ja hälytysten käsittelyä varten. Voimme tarjota myös nykyisille BaseN-ratkaisua käyttäville yrityksille reaaliaikaista operointia, suorittaa korjaavat toimenpiteet ja tehostaa palveluiden käyttöä”, kertoo Responda 113:n toimitusjohtaja Petri Kokkonen.

”Yhteistyö Responda 113:n kanssa tarjoaa haastavan ja mielenkiintoisen järjestelmätoteutuksen, jossa voidaan hyödyntää järjestelmämme keskeisiä ominaisuuksia; luotettavuutta, nopeutta ja vikasietoisuutta. Olemme innolla mukana kehittämässä Responda 113:lle parempaa tilannekuvaa ja yhteistyötä myös jo olemassa olevien omien asiakkaidemme hyväksi Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla”, kertoo BaseN:n myyntijohtaja Jukka Paananen.

Lue seuraavaksi