Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Hidromek lyhyellä perällä

Turkkilainen, vuonna 1978 Ankarassa perustettu Hidromek on kasvun uralla monellakin tapaa. Se laajentaa paitsi tuotevalikoimaansa, myös tuotantokapasiteettiaan koko ajan. Yritys avasi viime vuoden lopulla muun muassa oman komponenttitehtaansa, jossa se tulee valmistamaan aiemmin muualta ostetut vaihdelaatikot ja akselit. Hidromekilla on nyt neljä tehdasta Ankarassa, yksi Izmirissä ja yksi Turkin ulkopuolella eli Thaimaassa. Se valmistaa kaivukoneita, kaivurikuormaajia, pyöräkuormaajia ja tiehöyliä. Jyrävalmistus on sekin kohta alkamassa. Messuilla oli jo esillä prototyyppi yksivalssimallista HMK 130CS.

Hidromek oli tuonut näyttelyyn monta uutta mallia. Yksi mielenkiintoisimmista oli prototyyppiasteella oleva, lyhytperäinen HMK 60CR, jonka työpainoksi ilmoitetaan 6 300 kiloa. Vakiokauhan koko on 180 litraa ja Isuzun Stage IV -dieselmoottorista irtoaa tehot 44,7 kilowattia.

Tämän vuoden loppupuolella voidaan markkinoille odottaa myös toista lyhytperäistä mallia, jonka kyljessä komeilee tyyppimerkintä HMK 145LCSR (16,8 t).

Tiehöylä Hidromek HMK 600MG on saanut EU-hyväksynnän ja on näin ollen valmis tasoittamaan eurooppalaisia teiden- ja rakennusten pohjia. Koko komeus painaa 19 tonnia.

Lue seuraavaksi