Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Brokkin suurin lanseeraus

Ruotsalainen purkurobotteja valmistava Brokk teki Intermatissa historiansa merkittävimmän lanseerauksen. Esille kun oli tuotu yhteensä neljä uutta mallia; 170, 200, 300 ja 520D (diesel). Uutta on, että koneisiin on lisätty tuoretta teknologiaa, joka on kastettu nimellä Brokk SmartPowerTM technology.  Uusissa malleissa kaikki rasvauskohteet ovat esillä ilman yhdenkään luukun avaamista. LED-valot on nyt suojattu hyvin ulkopuolisilta iskuilta. Kaikki koneiden ulkopuoliset katteet on tehty teräksestä. Valmistaja lupaa myös, että kaikki hydrauliletkut ovat nyt helposti vaihdettavissa. 

Umacon oy:n miehet Tuomas Salonen (oik.) ja Jussi Hyvönen (2. vas.) poikkesivat Brokkin osastolle katsastamaan ostamaansa uutta, dieselkäyttöistä Brokk 520D -purkurobottia. Brokkin Joakim Furtenback (vas.) ja Kopadin Matti Rantanen ja Janne Niemi vannoivat uuden malliston kehittyneen oikeaan suuntaan.

Brokk 170 korvaa vanhan mallin 160 ja sähköinen voimansiirto tarjoaa 24 kilowatin tehon. Edellä mainittu uusi tekniikka lisää tehoa 15 prosenttia vanhaan malliin verrattuna.

Brokkin osastolla oli esillä myös Dardan betonin ja metallin leikkaamiseen tarkoitettu uusi saksimallisto. Siihen kuuluu esimerkiksi kuvan CC480, joka soveltuu Brokk 280 -purkurobottiin. Se painaa 275 kiloa ja leukojen avautuma on maksimissaan 460 millimetriä. Murskausvoima on 50 tonnia. Peruskoneen painovaatimus on 4-6 tonnia ja litroja hydrauliikasta vaaditaan 100 minuutissa.

Ulkomitat ovat pysyneet ennallaan ja sopivia työlaitteita tälle mallille ovat esimerkiksi uudet Darda CC440 -sakset sekä Brokk BHB 205 -iskuvasara.

Brokk 200 täyttää mallien 170 ja 300 väliin jäävän aukon. Tehoa on 27,5 kilowattia. Sopiva iskuvasaramalli on BHB 305 ja leikkurina Darda CC480. Ulkomitoiltaan Brokk 200 vastaa lähes täysin edellistä pienempää mallia, mutta ulottuvaisuutta on 15 prosenttia enemmän.

Brokk 300 (37 kW) korvaa vanhan mallin 280 ja nyt siihen voidaan kytkeä iskuvasara BHB 455, joka antaa valmistajan mukaan jopa 40 prosenttia enemmän iskuvoimaa  kuin aiemmin. Brokk 300 painaa 500 kiloa enemmän kuin edeltäjänsä ja on hieman pidempi. Leveys ja korkeus ovat pysyneet ennallaan. Ulottuvaisuudet ovat kasvaneet 6,5 (vertikaali) ja 6,1 metriin (horisontaali).

Neljäs uutuus on dieselkäyttöinen, noin viisi tonnia painava Brokk 520D. Se on hieman painavampi ja pidempi kuin edeltäjänsä 400D. Iskuvoiman vasaran (BHB 705) terällä kerrotaan kasvaneen jopa 40 prosenttia. Euroopaan myytävät koneet varustellaan Kohlerin Stage IV -yhteensopivalla dieselmoottorilla. Purkurobotin 400D ulottuvaisuus on kasvanut 250 millimetriä.

”Uusissa malleissa on tämän uuden tekniikan (SmartPowerTM technology) ansiosta kyetty vähentämään koneesta kaapelia 70 prosenttia ja johtoliitoksien määrä on tippunut 170:stä 50:een. Myös esimerkiksi runkorakenteet kestävät nyt paljon paremmin tärinää ja lämpöä kuin aiemmin. Purkuroboteissa nämä merkkaavat toimintavarmuuden melkoista kohoamaista”, kertoi Suomen maahantuojan Kopadi oy:n toimitusjohtaja Janne Niemi.

Uusi dieselmalli 520D oli myyty Umacon oy:lle ja oli laatuaan ensimmäinen koko maailmaan.  Edellä mainittujen uusien mallien toimitukset alkavat heinä-elokuussa tänä vuonna.

Lue seuraavaksi