Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Bobcatin uudet minit

Doosan/Bobcat -osastolla Intermatissa (23.-28.04.) voi tutustua muun muassa uusiin Bobcat-minikaivukoneisiin 2-3 tonnin kokoluokassa. Mallimerkinnät ovat E26, E27z ja E27. Tämän lisäksi ensi-illassa nähdään kurottaja TL30.70 sekä uudistettu versio tela-alustaisesta liukuohjatusta pienkuormaajasta T870. Myös uusi työlaitteita Bobcat-linjaan on ensiesittelyssä, muun muassa kaapelijyrsin WS-SL20. Doosan/Bobcat -tuotteet esiintyvät sisäosaston lisäksi työnäytösalueella.

Bobcatilta tulleessa tiedotteessa kerrotaan, että uudet minikaivukoneet alittavat pakokaasupäästöjensä puolesta jo tulevan Stage V -rajan. Edelleen Intermatissa tulee olemaan esillä samoja ominaisuuksia ja rakenteellisia ratkaisuja noudattavat 3-4 tonnin kaivukonemallit E34 ja E35z.

Kaikista uusista kaivukoneista luvataan lisäinfoa Pariisissa huhtikuussa.

Kurottajan TL30.70 maksimi nostokapasiteetti on kolme tonnia ja maksimi nostokorkeus lähes seitsemän metriä. Sinne nousee turvallisesti pari tonnia. Tonnin taakka voidaan kurottaa maantasossa maksimissaan neljään metriin.

Liukuohjatussa mallissa T870 on täysin uusi alavaunu ja akselijousituksen liäksi myös telarullissa on joustoa. Kapasiteetti on 1 726 kiloa, eli kasvua edelliseen malliin verrattuna on tullut 10 prosenttia. Valmistaja lupaa sille entistä vakaampaa kulkua maastossa.

Uudella WS-SL20 -jyrsimellä onnistuu Bobcatin mukaan niin asfaltin, kiven kuin betoninkin jyrsintä. Kaivannon leveys on säädettävissä välillä 50-120 millimetriä. Valmistajan mukaan laitteen kellunta seuraa maanpinnan muotoilua. Laitteeseen saa lisävarusteena myös pölyä sitovan vesisuihkutuksen.

Myös yksi uusi kompressorimalli on nähtävillä. Yanmarin dieselistä voimansa ottava 7/53R tuottaa maksimissaan viisi kuutiometriä ilmaa minuutissa, seitsemän baarin paineella. Koko laite painaa 750 kiloa ja on näin ollen helposti siirrettävissä.

 

Lue seuraavaksi