Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Moottoripäivityksiä tulvillaan

Intermat 2015 näyttelyyn tutustui 131 624 vierasta. Pudotusta vuoteen 2012 verrattuna oli 8,5 prosenttia. Ulkomaisia kävijöitä em. luvusta oli 46 000 (35 %). Näytteilleasettajia oli
1410, missä lisäystä oli viisi prosenttia.

Näyttelyssä oli esillä runsaasti uutuusmalleja, joiden päivitykset painottuivat vahvasti Stage IV -vaiheen ympärille. Useilla valmistajilla, kuten Casella, Liugongilla, Liebherrillä, Hyundailla, Kobelcolla, Komatsulla, Doosanilla ja Hitachilla, nähtiin päästörajoihin päivitettyjä konemalleja nyt ensi kertaa virallisesti Euroopassa. Suomessakin näitä Pariisin keväässä esiteltyjä uutuuksia on joitain toki jo nähty.

Automatiikka lisääntyy hiljalleen ja esimerkiksi koneohjausjärjestelmät alkavat löytää tiensä koneisiin jo tehdasasennuksena. Tästä hyvänä esimerkkinä nähtiin Komatsun ja Topconin valmistama intelligent machine control, joka oli Intermatissa ensi kertaa asennettuna kaivukoneeseen. Kyeessä on lisävaruste.

Kaikki isot konevalmistajat tarjoavat nykyään myös etähallintajärjestelmiään, joiden avulla niin huoltotarpeiden tarkkailu kuin itse työn valvonta ja kontrollointi tapahtuvat toimistolta käsin.

Lisääntynyt tekniikka, määräysten kiristyminen ja koneiden nopea teknistyminen ovat valitettavasti nostaneet hintoja, mutta myös tehneet koneiden omatoimisesta huoltamisesta varsin mahdotonta.

Koneen loppukäyttäjä onkin pitkälti koneen myyneen tahon jälkimarkkinoinnin varassa. Sen toimivuus ja saatavuus ratkaisevat tulevaisuudessa konekaupan entistä varmemmin. Ei niinkään koneen tekniset ominaisuudet.

Katso myös: Intermat avasi ovensa sekä Toisen päivän kuvasatoa.

Oheisessa videossa vielä tunnelmia huhtikuussa pidetystä näyttelystä.

Lue seuraavaksi