Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Mecalacilta 11-tonninen

Mecalacin uusi, kääntyvällä kuormainpöydällä varustettu ja nelipyöräohjattu pyöräkuormaajamalli on AS 1600. Zplus –aisasto kääntyy 90 astetta molemmille puolille, mikä vähentää ahtaissa paikoissa vekslaamisen tarvetta. Trukkihaarukoilla työskentelyä helpottaa automaattinen  vaakatasonosto. Puomin automaattijousitus on vakiovaruste.

Kauhakokoja on saatavilla 1,6-2,5 kuutiometrin tilavuuksilla ja maksimi kuormauskorkeus on 3,4 metriä. Kaatokuorma on 6000 kiloa täydellä ohjauskulmalla kuormain käännettynä sivulle. Kuormain koneen suuntaisesti ja täydellä runko-ohjauksen kääntökulmalla vastaava lukema on 8000 kiloa. Maksimi siirtonopeus on 40 kilometriä tunnissa.

Moottori on Deutzin turboahdettu Stage IIIB –malli, josta tehoa otetaan ulos 90 kilowattia. Hydrostaattinen kolmiportainen voimansiirto kantaa nimeä MDrive. Ryömintämahdollisuus voimansiirrossa mahdollistaa korkeaa tuottoa vaativien työlaitteiden kuten harjalaitteiden ja tuohonleikkureiden kanssa työskentelyn. Työhydrauliikan maksimituotto on 138 litraa minuutissa (280 bar).

Tilavassa ohjaamossa on kaksi isoa ovea, joten ohjaamoon kulku on mahdollista molemmilta puolilta. Kuormaimen vipuun on keskitetty paljon toimintoja lisähydrauliikan hallinnasta suunnanvaihtoon.

Uuden näyttöpanelin kautta voidaan asettaa muun muassa oikea tuotto lisälaitteelle. Ohjaamossa on nyt katkaisin, josta valitaan oikeanlainen ajomoodi kolmesta mahdollisesta. Käytössä on parkkeeraus, työ ja siirto. Valintoihin liittyy tietty automatiikka. Esimerkiksi siirtoajo valittuna työvalot kytkeytyvät automaattisesti pois päältä ja polttoainetta säästävä ECO-alue kytkeytyy niin ikään.

Suomeen Mecalac-pyöräkuormaajat tuo Dae-Tek Oy.

Lue seuraavaksi