Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Liugong nelosluokalle

Liugong on ottanut vankan jalansijan Euroopan markkinoille ja on ensimmäisiä kiinalaisvalmistajia, joka tuo koneitaan uusimpaan Stage IV -vaiheeseen päivitettynä. Koska uuden pyöräkuormaajan 856H peltien alla on Cummins-yhteistyönä syntynyt voimanlähde (QSB 6,7), niin käytetty tekniikka on tuttu EGR/SCR/DOC. AdBlue on käytössä.

Pyöräkuormaaja painaa noin 18 tonnia ja moottorista luukutetaan ulos 160 kilowatin teho. Ulkoapäinkin kone on muuttunut vanhoihin Liugongeihin verrattuna. Tummanharmaasta ja keltaisesta muodostettu väritys on tulossa olevaa uutta ilmettä. Liugongilta luvataan, että melutasoa uudessa pyöräkuormaajassa on kyetty laskemaan peräti neljä desibeliä, mikä logaritmisella asteikolla on melkoisen suuri parannus.

Kuormaajan geometriaakin on valmistajan mukaan muutettu hieman Z-aisaston kuormausominaisuuksien parantamiseksi. Intermatissa ollut pyöräkuormaaja oli nyt varustettu kuormaajan kaksivipuhallinnalla. Suomen maahantuojan HL-Vihannes Oy:n edustaja Heikki Lindström toteaa asian Pariisissa.

Liugong avasi uuden tehtaan Brasiliaan maaliskuussa tänä vuonna. Siellä se tulee valmistamaan tulevaisuudessa 1500 konetta vuodessa ja pääasiassa Brasilian suurille markkinoille. Kyseessä on jo neljäs tehdas Kiinan ulkopuolella.

Lue seuraavaksi