Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Kubota esiohjauksella

Kubota U10-3 (1120 kg/7,4 kW) on nyt vaustettu esiohjatuilla kaivuvivuilla entisten mekaanisten sijaan. Ne voidaan kääntää kätevästi pois kuljettajan edestä silloin, kun niitä ei tarvita. Telaleveys on säädettävissä välillä 750-950 millimetriä.

Myös puskulevyä voidaan käyttää kahdella eri leveydellä, jolloin kone sopii kulkemaan ahtaista oviaukoista rekennusten sisään.

Uusimpia Kubotan pyöräkuormaajia ovat mallit R065 ja kuvan R085. Stage IIIB-vaiheen päästövaatimukset on saavutettu partikkelisuodattimen avulla.

R085:n työpaino on turvakaarella 4565 ja ohjaamolla 4790 kiloa. Kubotan nelisylinterinen diesel antaa tehoa 46 kilowattia.

Uusitun ohjaamon joystickissä on kaikki hallintaan tarvittava. Nopeuden säätö tapahtuu viisiportaisesti joystickin päässä olevilla napeilla. Suunnanvaihto, lisähydrauliikka ja tasauspyörästön lukko ovat nekin halittavissa uudesta vivusta. Uusi lisälaitemoodi (Attachment Mode) otetaan käyttöön esimerkiksi harjalaitteella tai lumilingolla työskenneltäessä.

Kuljettaja voi sen jälkeen asettaa tuoton kyseiselle työlaitteelle sopivaksi, eikä se muutu moottorikierroksia muutettaessa. Nopeus on lisälaitemoodissa rajoitettu 4,8 kilometriin tunnissa.

Lue seuraavaksi