Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Kobelco Stage IV -aikaan

Kobelcon uuden kymppiperheen (20-35 t) kaivukoneet syrjäyttävät ”generation 9” –kaivukoneet tuotannosta ja ensimmäiset Stage IV-mallit tullaan näkemään Intermatissa keväällä. Uusi 10-perhe rakennetaan kokonaan Japanissa.

Kobelcon mukaan uudet mallit on varustettu kolmella ennalta säädetyllä kaivualueella. Suurin teho saavutetaan valinnalla H (heavy work). S (normal work) ja Eco-alueilla päästään valmistajan mukaan maksimissaan kuuden prosentin polttoainesäästöihin, kun vertailukohtana ovat edelliset mallit.

Huoltotöitä on helpotettu muun muassa uusilla hydrauliöljy- ja ilmansuodatinrakenteilla.

Kuljettajalle uudet koneet tarjoavat nyt entistä enemmän dataa. Äänimerkki syntyy muun muassa liian kuuman hydrauliöljyn tai tukkeutuneiden suodattimien takia. Ohjaamoa on sitäkin muunneltu, muun muassa kaivuvipujen käyttö on nyt kevyempää. Ilmasuuttimia ohjaamossa on lisätty ja takana oleva säilytyslokero on sekin tuoretta muotoilua. Kobelco-kaivukoneiden mallisarja käsittää nykyään painoluokat 1-50 tonnia. Ensimmäinen Eurooppaan saapuva 10-perheen malli on kuvan SX210LC-10. Ainakin se on esillä Intermat-näyttelyssä.

Suomeen Kobelcot tuo Konekesko.

Lue seuraavaksi