Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Hitachilta pitkää puomia

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) tuo Intermatissa osastolleen muun muassa pitkäpuomisen ZX350LC-5 –kaivukoneen. Kone on suunniteltu erityisesti jokien ja rantojen ruoppaukseen sekä luiskien tekoon.

Konessa on 202 kilowatin tehoinen Isuzun moottori ja vitossarjalaisista tuttuun tapaan kone on varustettu myös polttoainetta säästävällä automaattisella tyhjäkäynnille pudotuksella ja tietyn ajanjakson jälkeen myös moottorin automaattisammutuksella.

Myös hetkellistä kaivuvoimaa saadaan lisää Power Boost –toiminnalla. Maksimi ulottuvaisuus maan tasossa on 20,5 ja kaivusyvyys 15,1 metriä.

Uusia vitossarjaan päivitettyjä minikaivukonemalleja ovat muun muassa ZX17U-5, ZX19U-5 ja ZX26U-5 (kuva). Kaksi ensi mainittua sijoittuvat noin kahden tonnin kokoluokkaan ja ZX26U-5 painaa vajaat kolme tonnia.

ZX19U-5 on uusi malli ZX17U-5 ja ZX22U-5 –mallien väliin. Vastaavasti ZX26U-5 täyttää ZX22U-5 ja ZX29U-3 väliin jäävää aukkoa.

Kapasiteettia on nostettu vanhoihin malleihin verrattuna. Raideleveys muuttuu välillä 980-1280 millimetriä kahdessa pienemmässä uutuusmallissa.

Suojauksiin on tehty muutoksia. Puomin sylinteri on nyt peitetty paremmin V-muotoisella ja kahdella pultilla kiinnitetyllä suojalla.

Huoltokohteisiin pääsyä on helpotettu muun muassa muotoilemalla uudelleen konepeitto sekä jäähdyttimien suojaluukku. Tankkaamista on valmistajan mukaan myös helpotettu lisäämällä avaraa tilaa tankin ympärille.

Hitachi-maarakennuskoneet Suomessa myy Rotator Oy.

Lue seuraavaksi